Tipul bucătăriei:
Legume murate cu iaurt sărat
- Face 1 borcan mare de murături
- Uşor
Această rețetă de legume murate în saramură cu iaurt sărat vine de la Craft London din Peninsula Greenwich. Acest fel de mâncare arată uimitor și poate fi făcut cu mult timp înainte, perfect pentru o cină.
Faceti aceasta reteta de legume murate cu iaurt sarat, apoi verificati si salata noastra de legume murate cu sunca de Parma si feta batuta.
Ingrediente
- sare de mare fină 40 g
- morcovi 2, frecat
- napii 4 mici, curățate și tăiate în sferturi
- conopidă ½ mic, rupt în buchete
- sfeclă 2, frecat și tăiat în sferturi
- pâine sau pâine a servi
- flori de borage sau frunze de nasturtium a servi (optional)
- iaurt viu de bună calitate 250 g
- sare de mare fină ½ linguriță
Metodă
-
Pasul 1
Se încălzește 1 litru de apă până devine caldă la atingere. Se adaugă sarea, se amestecă pentru a se dizolva și se răcește. Puneți legumele într-un borcan Kilner steril (sau similar) și acoperiți cu apă sărată răcită. Faceți mai multă saramură (cu același raport de 4%) dacă aceasta nu vă va acoperi legumele. Pune un capac pe. Lăsați legumele undeva cald, precum bucătăria dvs., timp de cel puțin cinci zile, pentru a le lăsa să fermenteze.
-
Pasul 2
Eliberați presiunea deschizând borcanul în fiecare zi pentru a evita o explozie. Gustați după 5 zile, ar trebui să fie acide – dacă sunt puțin fade, mai dați-le o zi. Păstrați-le la frigider – se opresc din fermentație când sunt reci și durează săptămâni întregi.
-
Pasul 3
Tapetați o sită sau o strecurătoare cu un prosop curat. Amestecă iaurtul cu sarea și răzuiește-l în prosop. Legați strâns prosopul în jurul iaurtului cu o bandă elastică puternică. Se lasa peste noapte, undeva racoros, pentru a se strecura si a dezvolta aroma.
-
Pasul 4
Pentru a servi, puneți o lingură din iaurtul sărat pe o farfurie, tăiați felii subțiri murăturile și puneți-le cu grijă deasupra. Decorați cu flori și frunze. Serviți cu pâine sau turtă caldă.
Informatii nutritionale
- Kcals 63
- Gras 1.3g
- Saturate 0,6g
- Carbohidrați 8.1g
- Fibră 2.6g
- Proteină 3.3g
- Sare 1.3g