Skip to content

Tipul bucătăriei:

7367

Linte cu dovleac și feta

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 2
  • Uşor

Cea mai bună rețetă vegetariană la mijlocul săptămânii cu linte. Lintea pământoasă Puy oferă acestui fel de mâncare o bază consistentă, care se potrivește genial cu feta și dovleac. Gătit de la zero și pe masă în mai puțin de jumătate de oră, face o masă rapidă pentru doi.


Ingrediente

  • linte Puy 100 g
  • stoc de legume 400 ml
  • ulei de masline
  • dovleac 200 g, tăiate cubulețe
  • ceapa rosie ½ feliate fin
  • fulgi de chilli o ciupitura
  • chimen măcinat 1 lingura
  • feta 50g, maruntita
  • pătrunjel ½ grămadă mică, tocată

Metodă

  • Pasul 1

    Fierbeți lintea în bulion până se înmoaie, aproximativ 15-20 de minute, apoi scurgeți-le. Încinge 1 lingură ulei de măsline într-o tigaie antiaderentă. Adăugați dovleceii și niște condimente, apoi gătiți ușor timp de 5 minute. Adăugați ceapa și chilli și continuați să gătiți până când dovleceii sunt aurii și fragezi, aproximativ încă 5 minute. Adăugați chimenul și amestecați.

  • Pasul 2

    Adăugați lintea apoi amestecați până se omogenizează. Se amestecă pătrunjelul apoi se împarte în două farfurii și se împrăștie peste feta mărunțită.

Informatii nutritionale

  • Kcals 327
  • Carbohidrați 37g
  • Proteină 18.1g
  • Gras 12.9g
  • Sare 2,74g
  • Fibră 6.7g
#Linte #dovleac #și #feta
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *