Tipul bucătăriei:
Linte cu dovleac și feta
- serveste 2
- Uşor
Cea mai bună rețetă vegetariană la mijlocul săptămânii cu linte. Lintea pământoasă Puy oferă acestui fel de mâncare o bază consistentă, care se potrivește genial cu feta și dovleac. Gătit de la zero și pe masă în mai puțin de jumătate de oră, face o masă rapidă pentru doi.
Ingrediente
- linte Puy 100 g
- stoc de legume 400 ml
- ulei de masline
- dovleac 200 g, tăiate cubulețe
- ceapa rosie ½ feliate fin
- fulgi de chilli o ciupitura
- chimen măcinat 1 lingura
- feta 50g, maruntita
- pătrunjel ½ grămadă mică, tocată
Metodă
-
Pasul 1
Fierbeți lintea în bulion până se înmoaie, aproximativ 15-20 de minute, apoi scurgeți-le. Încinge 1 lingură ulei de măsline într-o tigaie antiaderentă. Adăugați dovleceii și niște condimente, apoi gătiți ușor timp de 5 minute. Adăugați ceapa și chilli și continuați să gătiți până când dovleceii sunt aurii și fragezi, aproximativ încă 5 minute. Adăugați chimenul și amestecați.
-
Pasul 2
Adăugați lintea apoi amestecați până se omogenizează. Se amestecă pătrunjelul apoi se împarte în două farfurii și se împrăștie peste feta mărunțită.
Informatii nutritionale
- Kcals 327
- Carbohidrați 37g
- Proteină 18.1g
- Gras 12.9g
- Sare 2,74g
- Fibră 6.7g