Skip to content

Tipul bucătăriei:

Mămăligă la grătar cu roșii și salată de măsline

Mămăligă la grătar cu roșii și salată de măsline

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 2
  • Puțin efort

Un fel de mâncare italian simplu făcut cu mămăligă. Gatiti in avans, apoi taiati felii si gratarul. Serviți cu o salată de roșii și măsline ca aperitiv ușor sau cină.


Ingrediente

  • stoc de legume 250 ml
  • mămăligă instant 100 g
  • roșii prune 3, înjumătățit
  • ulei de masline
  • măsline negre fără sâmburi 25 g
  • baby spanac o mână de frunze
  • otet de vin rosu 1 lingura

Metodă

  • Pasul 1

    Aduceți bulionul la fiert și turnați mămăliga. Se amestecă continuu până se densează, apoi se condimentează bine. Se întinde într-o tavă mică de copt și se lasă să se răcească la frigider pentru aproximativ 20 de minute pentru a se întări.

  • Pasul 2

    Între timp, încălziți grătarul la mediu. Se condimentează jumătățile de roșii, se pun pe o tavă de copt și se pun la grătar timp de 10 minute până se înmoaie și încep să se prăbușească.

  • Pasul 3

    Încinge un grătar la foarte fierbinte. Tăiați mămăliga felii și ungeți cu 1 linguriță ulei de măsline. Prăjiți timp de 2 minute pe ambele părți până devin aurii și încălziți. Se amestecă măslinele și frunzele de spanac cu 1 linguriță de ulei și oțetul de vin roșu, apoi se condimentează. Se serveste cu felii de mamaliga si rosii la gratar.

Informatii nutritionale

  • Kcals 165
  • Gras 6.9g
  • Carbohidrați 18.3g
  • Fibră 6.2g
  • Proteină 4.1g
  • Sare 0,6g
#Mămăligă #grătar #roșii #și #salată #măsline
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *