Tipul bucătăriei:

Minestrona de primăvară
- servește 4 persoane
- Uşor
Gata în mai puțin de o oră, această ciorbă consistentă de minestrone este plină cu o mulțime de legume de primăvară și acoperită cu pancetta crocantă. În plus, are și un conținut scăzut de calorii
Ingrediente
- pancetta cubulete Pachet de 77g
- ceapa verde o grămadă, tăiată mărunt
- fenicul 1 bec, înjumătățit și feliat subțire
- usturoi 2 cuișoare, tocate
- supă de pui 1 litru
- fasole cannellini 2 cutii de 400 g, scurse și clătite
- sfaturi pentru sparanghel 125g
- mazăre de zahăr 150g, înjumătățit pe lungime
- Mazăre congelată 100g
- copil spanac 125g
- parmezan 50g, ras fin, pentru a servi
- pâine crustă a servi
Metodă
-
Pasul 1
Puneți pancetta într-o tigaie mare antiaderentă și gătiți-o până când este crocantă și grăsimea s-a redus. Adăugați ceapa de primăvară și feniculul cu ceva condiment și gătiți ușor timp de 5 minute până când feniculul începe să se înmoaie.
-
Pasul 2
Adăugați usturoiul și gătiți-l timp de 1 minut până când este parfumat, apoi turnați bulionul și fasolea. Aduceți la fierbere și fierbeți timp de 5 minute, apoi adăugați vârfurile de sparanghel și snapurile de zahăr și fierbeți încă 5 minute.
-
Pasul 3
Se amestecă mazărea și spanacul și se fierbe câteva minute până când spanacul s-a ofilit, apoi se pune lingura în boluri, se acoperă cu parmezan și se servește cu pâine, dacă doriți.
Informatii nutritionale
- Kcals 362
- Gras 14.8g
- Saturează 6.5g
- Carbohidrați 27.6g
- Zaharuri 5.8g
- Fibră 8.2g
- Proteină 25.7g
- Sare 2.9g