Tipul bucătăriei:
Morcovi chilli verzi cu iaurt de orez
- serveste 4
- Uşor
O mâncare vegetariană rapidă cu morcovi și orez pe care toată lumea o va iubi. Rapid de făcut, în doar 30 de minute, este o alternativă ușoară la mijlocul săptămânii la mesele tale obișnuite.
Ingrediente
- Morcovi Chantenay 500 g, tăiate la jumătate
- ulei de masline
- ardei iute verde 1, tocat fin
- eşalotă 2, tocate fin
- ghimbir ras pentru a face 2 lingurite
- coriandru buchet mic, tocat
- lamaie conservata ¼, coaja tocata marunt
- orez basmati 300 g
- curcumă ½ linguriță
- iaurt grecesc 4 linguri
Metodă
-
Pasul 1
Se fierbe morcovii timp de 5 minute până se înmoaie, apoi se scurg. Se incinge putin ulei si se prajeste un minut ardeiul iute si salota, apoi se adauga ghimbirul si se prajesc inca un minut. Adăugați morcovii, coriandru și coaja de lămâie, condimentați și amestecați totul.
-
Pasul 2
Între timp, gătiți orezul și scurgeți-l. Pune un strop de ulei și turmeric în tigaia de orez fierbinte, adaugă înapoi orezul, asezonează bine și amestecă ușor. Se pune in 4 boluri si se adauga niste morcovi urmati de o lingura de iaurt.
Informatii nutritionale
- Kcals 341
- Carbohidrați 63,8g
- Proteină 7.3g
- Gras 4.7g
- Sare 0,5g
- Fibră 4.3g