Tipul bucătăriei:
Nankhatai (biscuiți cardamom)
- face 12
- Uşor
Aceste biscuiți cu infuzie de cardamom coapte cu fistic și ghee sunt vândute în brutăriile locale din Mumbai. Serviți cu masala chai fierbinte pentru cele mai bune rezultate
Încercați această rețetă pentru nankhatai, apoi verificați mai delicioase Rețete Maunika Gowardhan, inclusiv pe ea Curry de pui și caju Keralan, biryani vegani și cartof dulce tikki.
Pentru mai multe dulciuri indiene, încercați kulfi-ul nostru cu cafea condimentată și kulfi cu zmeură și apă de trandafiri.
Autorul rețetei Maunika Gowardhan spune: „Mama și cu mine am cumpărat [nankhatai] în mod regulat când locuiam în oraș. Sunt perfect serviți cu masala chai fierbinte. ”
Ingrediente
- atta sau făină integrală simplă 125g
- gram de făină 2 linguri
- praf de copt ½ linguriță
- fulgi de sare de mare o ciupitura
- cardamom măcinat ½ linguriță
- ghee sau unt înmuiat 70g, (a se vedea notele bucătarului, mai jos)
- zahăr pudră 70g
- miez de fistic 2 linguri de așchiere sau tăiate, pentru a garni
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți cuptorul la 190C / ventilator 170C / gaz 5. Căptușiți o tavă mare de copt cu hârtie de copt. Se amestecă împreună atta, grâul făină, praful de copt, sarea și pulberea de cardamom într-un castron.
-
Pasul 2
Puneți ghee-ul și zahărul într-un castron mare separat. Bateți până devine palid, cremos și pufos. Adăugați ingredientele uscate pentru a forma un amestec moale, asemănător unui aluat (adăugați un strop de apă sau lapte dacă aveți nevoie de ceva care să ajute la adunarea acestuia).
-
Pasul 3
Împărțiți aluatul în 12 porții egale, rulați în bile și puneți-le la distanță pe tava de copt. Deasupra fiecărui biscuit cu bucăți de fistic și apăsați ușor în jos. Coaceți timp de 14-16 minute, schimbând tăvile la jumătatea gătitului, până se colorează ușor. Se răcește complet. Serviți cu cani de masala chai, dacă doriți.
Informatii nutritionale
- Kcals 135
- Gras 7.3g
- Saturează 3.6g
- Carbohidrați 14.1g
- Zaharuri 6g
- Fibră 1.5g
- Proteină 2.5g
- Sare 0,1g