Tipul bucătăriei:
Omletă de legume
- servește 1
- Uşor
Aruncați omleta cu o mulțime de dovlecei ras, kale, mazăre și fulgi de ardei iute, apoi serviți alături de roșii cherry îmbrăcate simplu cu oțet de vin alb
Încercați rețeta noastră de omletă vegetală, apoi verificați rețeta noastră de omletă cu ciuperci și frittata de legume.
Ingrediente
- roșii cherry o mână, înjumătățită
- otet de vin alb ½ lingură
- ulei de masline 2 lingurițe
- usturoi 1 cuișor mare, feliat
- dovlecei 1, ras
- varza o mână
- Mazăre congelată 30g
- fulgi de chilli uscat o ciupitura
- ouă 2, bătut
Metodă
-
Pasul 1
Aruncați roșiile cherry într-un castron cu oțet de vin alb și câteva condimente și amestecați bine.
-
Pasul 2
Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mică și fierbeți usturoiul timp de 1 minut până când miroase parfumat. Adăugați dovlecelul și gătiți-l 5 minute sau până se evaporă toată umezeala. Adăugați varza și mazărea și gătiți timp de 2 minute până când varza s-a ofilit. Condimentați și amestecați fulgii de ardei iute.
-
Pasul 3
Încălziți o tigaie antiaderentă mică, cu un strop de ulei. Condimentați ouăle bătute, apoi răsturnați în tigaie, răsucind și ridicând marginile, astfel încât să aveți o omletă mare și plată. Odată ce fundul s-a rumenit și omleta a gătit aproape deasupra, îngrămădiți legumele gătite pe o parte a omletei, apoi pliați cu grijă peste cealaltă jumătate.
-
Pasul 4
Glisați pe o farfurie și serviți împreună cu roșiile cherry.
Informatii nutritionale
- Kcals 307
- Gras 19.2g
- Saturează 4.4g
- Carbohidrați 8.4g
- Zaharuri 6g
- Fibră 5.6g
- Proteină 22.4g
- Sare 0,5g