Skip to content

Tipul bucătăriei:

801

Ou poșat pe fasole verde cu sos ravigote

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Cel mai bun starter vegetal al nostru: sos ravigote minunat de acid, cu o picior de muștar Dijon peste un ou poșat și fasole verde, pe masă în doar 15 minute. Pentru a vă menține albușurile ferme, cu margini perfecte, folosiți ouă cu adevărat proaspete și puțin oțet în apă clocotită.


Ingrediente

  • Fasole verde 200 g, tăiate
  • ulei de măsline extra virgin 3 linguri
  • otet de vin rosu 1 lingura
  • mustar Dijon 2 lingurite
  • capere 1 lingurita, tocata
  • pătrunjel cu frunze plate tocat pentru a face 2 linguri
  • tarhon o mână, tocată
  • șalotă 1, tocat fin
  • otet de vin alb 1 lingura
  • ouă 4

Metodă

  • Pasul 1

    Se caleste fasolea in apa cu sare pana al dente. Puneți în apă cu gheață, scurgeți și adăugați 1 linguriță de ulei. Bateți oțetul de vin roșu cu muștarul, asezonați și turnați restul de ulei în timp ce amestecați. Se amestecă caperele, ierburile și eșaota.

  • Pasul 2

    Chiar înainte de servire, reîncălziți fasolea. Aduceți 5 cm de apă la fiert într-o tigaie puțin adâncă cu oțet de vin alb. Spargeți fiecare ou într-o ceașcă și glisați ușor în tigaie. Gatiti 3-4 minute pana se fixeaza.

    Se scot cu o lingura cu fanta si se scurge pe hartie de bucatarie. Împărțiți fasolea în 4 farfurii, acoperiți cu un ou și turnați dressing peste fiecare.

Informatii nutritionale

  • Kcals 183
  • Carbohidrați 2.2g
  • Proteină 8.9g
  • Gras 15.5g
  • Sare 0,48g
  • Saturate 3g
  • Fibră 1.3g
#poșat #fasole #verde #sos #ravigote
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *