Tipul bucătăriei:
Ou poșat pe fasole verde cu sos ravigote
- serveste 4
- Uşor
Cel mai bun starter vegetal al nostru: sos ravigote minunat de acid, cu o picior de muștar Dijon peste un ou poșat și fasole verde, pe masă în doar 15 minute. Pentru a vă menține albușurile ferme, cu margini perfecte, folosiți ouă cu adevărat proaspete și puțin oțet în apă clocotită.
Ingrediente
- Fasole verde 200 g, tăiate
- ulei de măsline extra virgin 3 linguri
- otet de vin rosu 1 lingura
- mustar Dijon 2 lingurite
- capere 1 lingurita, tocata
- pătrunjel cu frunze plate tocat pentru a face 2 linguri
- tarhon o mână, tocată
- șalotă 1, tocat fin
- otet de vin alb 1 lingura
- ouă 4
Metodă
-
Pasul 1
Se caleste fasolea in apa cu sare pana al dente. Puneți în apă cu gheață, scurgeți și adăugați 1 linguriță de ulei. Bateți oțetul de vin roșu cu muștarul, asezonați și turnați restul de ulei în timp ce amestecați. Se amestecă caperele, ierburile și eșaota.
-
Pasul 2
Chiar înainte de servire, reîncălziți fasolea. Aduceți 5 cm de apă la fiert într-o tigaie puțin adâncă cu oțet de vin alb. Spargeți fiecare ou într-o ceașcă și glisați ușor în tigaie. Gatiti 3-4 minute pana se fixeaza.
Se scot cu o lingura cu fanta si se scurge pe hartie de bucatarie. Împărțiți fasolea în 4 farfurii, acoperiți cu un ou și turnați dressing peste fiecare.
Informatii nutritionale
- Kcals 183
- Carbohidrați 2.2g
- Proteină 8.9g
- Gras 15.5g
- Sare 0,48g
- Saturate 3g
- Fibră 1.3g