Tipul bucătăriei:
Pachete filo de ricotta si spanac
- face 12
- Uşor
Pachetele filo vegetariane ușoare umplute cu spanac și ricotta clasice fac o masă ușoară și versatilă și sunt surprinzător de simplu de făcut. Serviți pentru un prânz ușor, o cină cu legume sau chiar pentru un picnic. Se serveste cu salata in parte.
Ingrediente
- aluat filo 6 foi mari, desfășurate și tăiate dreptunghiuri (26 × 12 cm).
- unt 50g, topit pentru periajul aluat
- ceapă 1 mare, feliat și gătit într-un buton de unt cu 1 cățel de usturoi zdrobit
- spanac tânăr 300 g, tocat
- ricotta Tub de 250 g amestecat cu coaja de 1 lămâie și 3 linguri de parmezan ras
Metodă
-
Pasul 1
Se incinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Se adauga spanacul la ceapa si se caleste pana se ofileste. Se răcește, se amestecă în amestecul de ricotta și se condimentează. Ungeți un dreptunghi de patiserie cu unt, acoperiți cu altul și ungeți din nou. Puneți 1 lingură de umplutură într-un colț, pliați într-un triunghi apoi pliați încă de două ori. Perie din nou. Repetați pentru a face 12. Coaceți timp de 15-20 de minute. Se servesc 2-3 de persoana, cu salata.
Informatii nutritionale
- Kcals 103
- Carbohidrați 12g
- Proteină 4.8g
- Gras 4.3g
- Sare 0,58g
- Fibră 0,8g