Tipul bucătăriei:
Pâine de muesli
- serveste 12
- Uşor
Această rețetă de pâine cu musli face o pâine densă, cu nuci, un pic ca pâinea cu sifon. Ambalat cu ovăz, nucă de cocos, nuci și fructe, credem că este grozav pentru micul dejun.
Încercați această pâine ușoară cu musli, apoi verificați câteva dintre celelalte rețete geniale de pâine ale noastre, inclusiv o pâine albă simplă, pâine cu sifon, pâine cu aluat și pâine de secară.
Ingrediente
- tot laptele 150 ml, plus un strop pentru glazură
- Miere 4 linguri
- drojdie activă uscată 1 lingura
- făină de speltă 450 g
- terci de ovăz rulat 50 g, plus puțin în plus
- nucă de cocos uscată 50 g, plus puțin în plus
- tărâțe de ovăz 50 g
- bicarbonat de sodiu 2 lingurite
- scorțișoară măcinată 2 lingurite
- sare 1½ linguriță
- caise uscate 75 g, tocat
- datele 75 g, tocat
- sultane 50 g
- afine uscate 50 g
- nuci amestecate 100 g, nuci pecan și migdale)
- seminte de floarea soarelui 25 g, plus puțin în plus
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți laptele și mierea într-o tigaie mică (sau în cuptorul cu microunde) până la fierbinte manual, apoi amestecați drojdia și așteptați să clocotească și să facă spumă.
-
Pasul 2
Între timp, amestecați făina, ovăzul, nuca de cocos deshidratată, tărâțele, bicarbonatul, scorțișoara și sarea în cel mai mare bol de amestecare. Introduceți amestecul de lapte cu drojdie plus 200 ml de apă fierbinte și amestecați totul până la un aluat lipicios. Acoperiți vasul cu folie alimentară ușor unsă și lăsați aluatul să crească la temperatura camerei timp de 2 ore (sau peste noapte la frigider).
-
Pasul 3
Puneți fructele uscate, nucile și semințele în bolul cu aluatul și frământați până se distribuie uniform. Pe suprafața de lucru, folosiți puțină făină pentru a vă ajuta să modelați pâinea într-o pâine ovală. Ridicați cu grijă pe o tavă de copt pudrată cu puțină tărâțe sau făină. Se acoperă din nou ușor cu folie alimentară unsă și se lasă să își dubleze volumul. Încinge cuptorul la 190 C/ventilator 170 C/gaz 5.
-
Pasul 4
Glazurați pâinea cu un strop de mai mult lapte și împrăștiați-o cu niște terci de ovăz suplimentar, nucă de cocos și semințe de floarea soarelui. Folosiți un cuțit cu făină pentru a tăia partea de sus de câteva ori (ajută pâinea să se gătească uniform) și coaceți timp de 40-45 de minute sau până când devine aurie, bine crescută, iar pâinea sună goală când bateți baza ei. Glazurați pâinea cu un strop de mai mult lapte și împrăștiați-o cu niște terci de ovăz suplimentar, nucă de cocos și semințe de floarea soarelui. Folosiți un cuțit cu făină pentru a tăia partea de sus de câteva ori (ajută pâinea să se gătească uniform) și coaceți timp de 40-45 de minute sau până când devine aurie, bine crescută, iar pâinea sună goală când bateți baza ei.
-
Pasul 5
Răciți pe un grătar înainte de a mânca în ziua cu unt și marmeladă sau gem, sau prăjite în săptămâna următoare.
Informatii nutritionale
- Kcals 345
- Gras 10.5g
- Saturate 3.3g
- Carbohidrați 48,8g
- Fibră 5.6g
- Proteină 10.9g
- Sare 1.2g