Tipul bucătăriei:
Pâine prăjită de dovlecei cu feta, sumac și ou poșat
- serveste 1
- Puțin efort
Încercați această pâine prăjită de dovlecei cu feta, sumac și ou poșat pentru un brunch vegetarian rapid și sănătos pentru unul sub 300 de calorii
Ingrediente
- dovleac 100 g, decojite și tăiate în cuburi de 1 cm
- melasa de rodie 1 lingura
- sumac câteva ciupituri
- otet de vin alb 1 lingura
- ou 1
- bloomer sau pâine de secară 1 felie, prăjită
- feta 25 g, maruntit
- roșii cherry 4, sferturi
Metodă
-
Pasul 1
Puneți dovleceii într-un recipient pentru microunde cu 4 linguri de apă, melasa și niște condimente. Se amestecă bine și se acoperă strâns cu folie alimentară. Puneți la microunde la putere maximă timp de 5-10 minute până se înmoaie. Scoatem folia alimentara (ai grija sa iasa aburul) si lasam la racit cateva minute. Scurgeți orice apă.
-
Pasul 2
Adaugati un praf de sumac apoi pasati cu o furculita.
-
Pasul 3
Aduceți o cratiță mică adâncă cu apă la fiert ușor și adăugați oțetul. Rotiți apa într-un cerc, apoi spargeți oul în mijloc. Se braconează 2-3 minute până se întărește albușul, dar gălbenușul curge. Scurgeți oul cu o lingură cu fantă apoi uscați-l cu hârtie de bucătărie.
-
Pasul 4
Puneți dovleacul pe pâine prăjită, stropiți cu feta și adăugați roșiile. Acoperiți cu ou, un praf de sumac și asezonați.
Informatii nutritionale
- Kcals 266
- Gras 10.6g
- Saturate 4.8g
- Carbohidrați 25.9g
- Zaharuri 11.4g
- Fibră 4.5g
- Proteină 14.4g
- Sare 1.5g