Skip to content

Tipul bucătăriei:

25672

Pâine prăjită de dovlecei cu feta, sumac și ou poșat

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 1
  • Puțin efort

Încercați această pâine prăjită de dovlecei cu feta, sumac și ou poșat pentru un brunch vegetarian rapid și sănătos pentru unul sub 300 de calorii


Ingrediente

  • dovleac 100 g, decojite și tăiate în cuburi de 1 cm
  • melasa de rodie 1 lingura
  • sumac câteva ciupituri
  • otet de vin alb 1 lingura
  • ou 1
  • bloomer sau pâine de secară 1 felie, prăjită
  • feta 25 g, maruntit
  • roșii cherry 4, sferturi

Metodă

  • Pasul 1

    Puneți dovleceii într-un recipient pentru microunde cu 4 linguri de apă, melasa și niște condimente. Se amestecă bine și se acoperă strâns cu folie alimentară. Puneți la microunde la putere maximă timp de 5-10 minute până se înmoaie. Scoatem folia alimentara (ai grija sa iasa aburul) si lasam la racit cateva minute. Scurgeți orice apă.

  • Pasul 2

    Adaugati un praf de sumac apoi pasati cu o furculita.

  • Pasul 3

    Aduceți o cratiță mică adâncă cu apă la fiert ușor și adăugați oțetul. Rotiți apa într-un cerc, apoi spargeți oul în mijloc. Se braconează 2-3 minute până se întărește albușul, dar gălbenușul curge. Scurgeți oul cu o lingură cu fantă apoi uscați-l cu hârtie de bucătărie.

  • Pasul 4

    Puneți dovleacul pe pâine prăjită, stropiți cu feta și adăugați roșiile. Acoperiți cu ou, un praf de sumac și asezonați.

Informatii nutritionale

  • Kcals 266
  • Gras 10.6g
  • Saturate 4.8g
  • Carbohidrați 25.9g
  • Zaharuri 11.4g
  • Fibră 4.5g
  • Proteină 14.4g
  • Sare 1.5g
.
#Pâine #prăjită #dovlecei #feta #sumac #și #poșat
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *