Tipul bucătăriei:
Pâine prăjită de eglefin fumat și de spanac
- servește 2
- Uşor
Una pentru cei care se maturizează cu un dinte sărat, această idee rapidă și ușoară de mic dejun este bogată în proteine și plină de aromă
Verificați pâinea de secară ușor de casă pe care să o folosiți pentru toasturile din această rețetă.
Ingrediente
- ouă 3, la temperatura camerei
- eglefin afumat 200g
- lapte semi-degresat 100 ml
- copil spanac 200g
- ulei de usturoi
- pecorino Romano 30g, ras fin
- pâine de secara 3 felii lungi, prăjite
Metodă
-
Pasul 1
Aduceți o tigaie mică de apă la fierbere și coborâți ușor ouăle. Se fierbe timp de 7 minute, apoi se scoate imediat din tigaie și se aruncă în apă rece timp de câteva minute pentru a se răci. Se curăță și se lasă deoparte.
-
Pasul 2
Pune eglefinul într-o tigaie mică și toarnă peste lapte. Completați cu apă, dacă aveți nevoie, pentru a acoperi complet peștele. Aduceți la foc mic și pocniți ușor timp de 2-3 minute până când peștele este opac și începe să pară fulgios. Scoateți din tigaie, aruncați pielea și oasele și rupeți în bucăți mari.
-
Pasul 3
Spălați spanacul turnând un ceainic de apă peste el, printr-o sită și stoarceți toată apa folosind spatele unei linguri. Includeți într-un castron, condimentați, adăugați 1 linguriță de ulei de usturoi și ¾ de pecorino ras.
-
Pasul 4
Puneți toastele de secară cu spanac și adăugați bucăți de eglefin. Tăiați ouăle în sferturi și adăugați-le. Se condimentează bine cu piper negru și se împrăștie peste restul de brânză, pentru a servi.
Informatii nutritionale
- Kcals 273
- Gras 11.1g
- Saturează 2.1g
- Carbohidrați 12.8g
- Zaharuri 2.5g
- Fibră 2.2g
- Proteină 29.5g
- Sare 1.4g