Tipul bucătăriei:
Păstrăv afumat cu Jersey Royals cald
- serveste 2
Păstrăvul este o alternativă fantastică la somon, iar această salată caldă cu aspect inteligent este rapidă, ușoară și sănătoasă – perfectă pentru o masă la mijlocul săptămânii. Sezonul Jersey Royal este din martie până în iulie, dar sunt cele mai bune în aprilie sau mai.
Ingrediente
- Cartofi noi Jersey Royal 500 g
- tarhon un buchet mic, tulpinile îndepărtate și frunzele tăiate
- șalotă 1, tocat fin
- otet de vin rosu 1 lingura
- ulei de măsline extra virgin 2 linguri
- ceapa verde 6, tocate fin
- muguri de mazăre 50g (sau folosiți racheta de 50g)
- păstrăv afumat la cald 125 g
Metodă
-
Pasul 1
Fierbeți cartofii în apă cu sare timp de 10-15 minute până se străpunge ușor cu un cuțit. Scurgeti si cand se raceste suficient de manevrat, taiati in felii groase.
-
Pasul 2
Se amestecă tarhonul, eșalota, oțetul de vin roșu, uleiul și condimentele. Se toarnă ¾ din ea peste cartofii călzi și se amestecă. Adăugați ceapa primăvară și lăstarii de mazăre și amestecați din nou.
-
Pasul 3
Împărțiți în 2 farfurii și acoperiți cu păstrăvul fierbinte. Turnați sosul rămas peste și serviți.
Informatii nutritionale
- Kcals 392
- Gras 17.3g
- Carbohidrați 41,7g
- Fibră 3.7g
- Proteină 20.2g
- Sare 1.1g