Tipul bucătăriei:
Penne cu sos puttanesca tocata
- serveste 2
- Puțin efort
Pastele Penne fac o masă ușoară la mijlocul săptămânii, iar acest sos sănătos de roșii crude o face și mai rapidă. Cu adaos de măsline, capere, usturoi și ardei iute, este proaspăt și plin de aromă
Ingrediente
- roșii prune 3, tăiat cubulețe
- capere 1½ linguriță, clătită
- usturoi ½ cuișoare mic, zdrobit
- pătrunjel cu frunze plate ½ buchet mic, tocat
- ardei iute roșu 1, tocat fin
- măsline negre fără sâmburi 8, tocat
- ulei de masline
- otet de vin rosu 1 lingura
- penne 200 g
Metodă
-
Pasul 1
Pune toate ingredientele cu excepția pastelor într-un castron mare cu 2 linguri de ulei de măsline și oțet, asezonează foarte bine și amestecă. Lăsați timp de 10 minute.
-
Pasul 2
Se fierb pastele apoi se scurg bine. Se varsa in castron si se amesteca din nou inainte de servire.
Informatii nutritionale
- Kcals 505
- Gras 15.1g
- Carbohidrați 78.2g
- Fibră 6g
- Proteină 14.1g
- Sare 0,7g
#Penne #sos #puttanesca #tocata