Tipul bucătăriei:
Pere glazurate cu dolcelatte, rucola și pata negra
- face 12
- Uşor
Un aperitiv italian inteligent sau un adaos la o tabla de antipasti. Perele sunt întotdeauna bune, dar odată gătite ușor se transformă în ceva cu totul special. Ele sunt delicioase atunci când sunt învelite cu brânză albastră cremoasă și mezeluri, cum ar fi pata negra sau șunca de Parma. Tot ce are nevoie este rachetă proaspătă și este gata de plecare.
Ingrediente
- ulei
- pere 2 mici, fără miez și fiecare tăiat în șase felii
- unt
- otet de sherry
- coniac
- Dijon sau muștar integral 2 lingurite
- pata negra sau șuncă de Parma 6 felii mari, tăiate în jumătate pe lungime
- dolcelatte 150 g
- frunze de rachetă 24
Metodă
-
Pasul 1
Se incinge putin ulei intr-o tigaie si se adauga feliile de pere. Gatiti usor un minut apoi adaugati un nod de unt, un strop de otet de sherry si un strop de coniac. Barbotiti pana obtineti un lichid insiropat in jurul perelor si apoi adaugati mustarul. Întoarceți perele o dată sau de două ori pentru a le acoperi peste tot.
-
Pasul 2
Întindeți feliile de pata negra și puneți pe fiecare o bucată de peră, o bucată de dolcelatte și 2 frunze de rucola. Înfășurați strâns pentru a nu pierde umplutura atunci când sunt ridicate. Se acopera cu folie alimentara pana este gata de servire.
Informatii nutritionale
- Kcals 99
- Carbohidrați 2.5g
- Proteină 4.9g
- Gras 7.8g
- Sare 0,71g
- Fibră 0,5g