Tipul bucătăriei:
Pește la abur cu ghimbir și portocale
- serveste 2
- Uşor
Este nevoie de doar 5 ingrediente pentru a face această cină sănătoasă pentru doi. Fileurile delicate de biban de mare sunt gătite la abur cu ghimbir, usturoi și portocale, apoi se termină cu coriandru. Serviți cu un castron mare de verdeață ofilită pentru o cină cu conținut scăzut de grăsimi.
Încercați acest pește simplu la abur cu portocale și ghimbir, atunci vezi dorada noastră aburită cu soia, Pește chinezesc la abur și biban de mare aburit.
Ingrediente
- ulei
- file de biban sau dorada 2
- rădăcină de ghimbir 2 felii, maruntite marunt
- usturoi 1 cuișoare, feliat
- portocale 1, cu coaja si zeama
- coriandru o mână
Metodă
-
Pasul 1
Unge ușor o bucată de pergament de dimensiunea unei farfurii. Puneți fileul de pește cu pielea în jos în centru și împrăștiați peste niște ghimbir, usturoi, coaja de portocale și suc de portocale.
Se pune intr-un cos de aburi (nu conteaza daca coletul se invarte putin in sus la margini), se acopera cu capac si se fierbe la abur 5 minute, mai mult daca pestele este mare. Serviți cu coriandru împrăștiat.
Informatii nutritionale
- Kcals 251
- Gras 7.2g
- Saturate 1.2g
- Carbohidrați 2.9g
- Fibră 0,1g
- Proteină 43.9g
- Sare 0,4g