Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta Pilaf de Conopida cu Naut si Oua Poach

Pilaf de conopidă și năut cu ou poșat

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 2
  • Uşor

Cel mai bun pilaf este cel care se poate face in cateva minute, cand te ia pofta. Acesta, folosind ingrediente din dulapul magazinului, este gata în jumătate de oră și va face o masă satisfăcătoare pentru doi. Orezul basmati, gătit cu mirodenii și o cutie de năut acoperit cu un ou poșat, este de asemenea foarte valoros


Ingrediente

  • orez basmati 75 g
  • ceapa 2, feliate fin
  • ulei vegetal
  • conopidă 150 g, rupte în buchete mici
  • pasta de curry 1 lingura
  • naut Tavă de 200 g, scursă și clătită
  • ouă 2
  • coriandru o mână mare, tocată grosier

Metodă

  • Pasul 1

    Gătiți orezul basmati urmând instrucțiunile de pe pachet. Apoi se înmoaie ceapa în 2 linguri de ulei pentru aproximativ 10 minute, până devine aurie. Scoateți din tigaie și puneți conopida împreună cu un strop de ulei și puneți la sot timp de 1 minut. Adăugați pasta de curry și gătiți ușor încă 3 minute. Se amestecă 100 ml apă, se reduce focul și se acoperă tigaia cu un capac. Gatiti pana se inmoaie, adaugand ceapa moale la jumatate, amestecand des. Scoateți capacul și gătiți până când lichidul dispare. Adăugați năutul și încălziți până se încinge.

  • Pasul 2

    Între timp, puneți ouăle în braț până când albușurile sunt complet întărite și gălbenușurile sunt încă curgătoare. Se pune orezul fiert prin amestecul de conopidă, presărat cu coriandru. Serviți, acoperind fiecare porție cu un ou poșat.

Informatii nutritionale

  • Kcals 402
  • Gras 15.2g
  • Carbohidrați 50.4g
  • Fibră 5.7g
  • Proteină 19.1g
  • Sare 0,87g
#Pilaf #conopidă #și #năut #poșat
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *