Tipul bucătăriei:
Pilaf de grâu bulgar de miel și spanac mai sănătos
- serveste 6
- Puțin efort
Acest pilaf de grâu bulgar de miel și spanac este gata în 30 de minute, sub 500 de calorii și plin de aromă. Ne place o oală – economisește la spălare!
Ingrediente
- ceapa 2, feliate
- ulei pentru prăjit
- pulpă slabă de miel 300g (aproximativ 2 fripturi), toată grăsimea îndepărtată și feliată
- chimen măcinat 2 lingurite
- cardamom 4 păstăi, zdrobite
- grâu bulgar 400 g
- supă de pui 800 ml
- spanac 200 g, tulpini mari aruncate și tocate grosier
- iaurt fără grăsimi a servi
Metodă
-
Pasul 1
Prăjiți ceapa în 1 linguriță de ulei și un praf de sare într-o tigaie antiaderentă timp de 10 minute, până devin aurii și caramelizate, apoi adăugați mielul și prăjiți timp de 5 minute, până se rumenește peste tot. Adăugați condimentele și prăjiți încă un minut înainte de a adăuga grâul bulgar. Se amestecă, apoi se adaugă bulionul și spanacul și se amestecă până se ofilesc. Asezonați și acoperiți. Se fierbe la foc foarte mic timp de 8 minute până când bulgarul s-a absorbit și grâul bulgar este fraged (adăugați un strop de bulion în plus dacă bulgarul se lipește, dar nu este destul de fiert). Asezonați cu mult piper negru. Serviți cu o praf de iaurt, dacă doriți.
Informatii nutritionale
- Kcals 360
- Gras 6.1g
- Saturate 1.9g
- Carbohidrați 52.4g
- Fibră 2.4g
- Proteină 22.7g
- Sare 0,5g