Tipul bucătăriei:
Pizza cu kale fiorentina
- serveste 2
- Uşor
Am schimbat spanacul cu kale în această răsucire a unei pizza clasice fiorentina. Ușor de făcut și sub 500 de calorii, depășește un take-away
Încercați aceste pizza ușoare fiorentina, apoi verificați pizza noastră sănătoasă, pizza vegetariană, pizza vegană și rețete de pizza mai impresionante.
Ingrediente
- amestec de pâine ciabatta 150 g
- ulei de masline
- ceapă 1 mic, tocat fin
- usturoi 2 cuișoare, zdrobite
- varză 75g, tulpini groase aruncate
- făină sau gris pentru praf
- pastă de roșii uscate la soare 2 linguri
- stafide sau sultane 2 linguri
- hamsii 6 (opțional)
- parmezan sau grana padano 30 g
- ouă 2 mici
Metodă
-
Pasul 1
Preparați amestecul de pâine ciabatta urmând instrucțiunile de pe ambalaj, adăugând ½ linguriță ulei de măsline. Se acoperă și se lasă la loc cald până când aluatul își dublează volumul.
-
Pasul 2
Între timp, prăjiți ușor ceapa și usturoiul în ½ linguriță de ulei. Tăiați grosier varza, apoi amestecați ceapa cu un strop de apă și gătiți până când varza se ofilește și apa s-a evaporat.
-
Pasul 3
Încinge cuptorul la 220C/ventilator 200C/gaz 7. Împărțim aluatul în 2 și le întindem pe ambele pe o suprafață ușor făinată pentru a face un oval de aproximativ 10 x 20 cm. Ridicați ambele pe o tavă de copt pudrată cu puțină mai multă făină sau gris.
-
Pasul 4
Se amestecă pasta de roșii cu 1 lingură de apă și se întinde peste baze. Peste amestecul de varza cu lingura, apoi imprastiati cu stafidele si ansoa (daca folositi). Se sparge un ou pe fiecare pizza și se rade fin parmezanul. Se condimentează și se coace timp de 10-15 minute, sau până când baza de pizza este crocantă și albușurile sunt întărite, dar gălbenușurile sunt încă puțin curgătoare.
Informatii nutritionale
- Kcals 469
- Gras 20.2g
- Saturate 6.1g
- Carbohidrați 48.3g
- Fibră 3.6g
- Proteină 21.5g
- Sare 1.9g