Tipul bucătăriei:
Portobellos la gratar cu ricotta, pesto si rucola
- serveste 4
- Puțin efort
Această rețetă de portobellos la grătar cu ricotta, pesto și rucola face toate condițiile: este gata în 20 de minute, vegetarian și sub 300 de calorii. În plus, este plin de aromă datorită pesto-ului, iar ricotta cremoasă îl face să se simtă indulgent.
Încercați să vă faceți propriul pesto pentru acest fel de mâncare portabello la grătar cu rețeta noastră de pesto de casă.
Ingrediente
- portobello sau ciuperci plate mari 8
- ulei de masline
- ricotta 250 g
- lămâie 1, zestă
- rachetă 100 g
- pesto proaspăt 4 linguri
- pâine crustă a servi
Metodă
-
Pasul 1
Încinge grătarul. Ungeți ciupercile cu ulei apoi asezonați. Grill timp de 10 minute până se înmoaie.
-
Pasul 2
Între timp, amestecați ricotta cu lămâia și asezonați. Turnați ciupercile cu lingura, apoi puneți la grătar încă câteva minute până devin aurii.
-
Pasul 3
Puneți ciupercile pe farfurii, îngrămădiți rucheta deasupra apoi stropiți peste tot cu pesto. Se serveste cu paine crosta.
Informatii nutritionale
- Kcals 261
- Gras 19.3g
- Saturate 6.4g
- Carbohidrați 6.1g
- Fibră 3.8g
- Proteină 14g
- Sare 0,3g