Tipul bucătăriei:
Pui cu crustă de chimen, cu salată de kale și sos de hummus
- servește 2
- Uşor
O modalitate inteligentă de a face puiul puțin mai interesant. Se servește cu un strop de hummus și sos de oțet de vin alb
Încercați această idee de pui și verificați mai multe dintre rețetele noastre sănătoase de piept de pui și rețete de salată de pui.
Ingrediente
- varza 100g
- ceapa rosie ½, feliat subțire
- piept de pui 2
- ulei de masline 1 lingură
- chimen măcinat 2 lingurițe
- boia afumată 1 linguriță
- ardei rosu 1, tocat
- migdale afumate o mână, tocată
ÎMBRĂCĂMINTE
- hummus 100g
- otet de vin alb 1 lingură
Metodă
-
Pasul 1
Pentru a face sosul, puneți humusul într-un castron cu oțet de vin alb și câteva condimente și amestecați în 50 ml de apă. Încingeți kale într-un castron cu ceapa roșie și adăugați jumătate din dressing și folosiți mâinile curate sau o lingură de lemn pentru a-l masa în kale.
-
Pasul 2
Puneți pieptul de pui între două bucăți de hârtie de copt și folosiți un sucitor pentru a bate până la grosimea de 1cm. Îndepărtați stratul superior de hârtie de copt, stropiți peste ulei și acoperiți bine. Praf peste chimen, boia și mult condiment pe ambele părți.
-
Pasul 3
Încălziți o tigaie mare antiaderentă la foc mare și gătiți pieptul de pui 3-4 minute pe fiecare parte sau până când este caramelizat. Se transferă pe o farfurie și se odihnesc 10 minute, apoi se feliază.
-
Pasul 4
Adăugați ardei roșu în varză și vârf pe două farfurii. Puneți puiul feliat deasupra și stropiți peste sosul rămas și terminați cu migdale afumate tocate.
Informatii nutritionale
- Kcals 433
- Gras 23.8g
- Saturează 0,6g
- Carbohidrați 12.1g
- Zaharuri 6.5g
- Fibră 8.2g
- Proteină 38,5g
- Sare 0,8g