Tipul bucătăriei:
Pui de lămâie și tocană de kale cu cuscus
- servește 2
- Uşor
Această rețetă pentru pui de lămâie și tocană de kale cu cuscus este o masă foarte ușoară în timpul săptămânii. Este scăzut în grăsimi și gata în mai puțin de 30 de minute
Încercați această rețetă pentru tocană de pui cu lămâie, apoi verificați tocanita noastră vegetariană.
Ingrediente
- ceapă 1 mare, cubulețe
- ulei de masline
- piept de pui fără piele 2, tăiate în bucăți
- lămâie 1/2, zestrat și suc 1/2 tăiat în pene
- varza câteva mână, tulpini aruncate, frunze mărunțite
- cuscus 100g
- supă de pui 500 ml
Metodă
-
Pasul 1
Se prajeste ceapa in 1 lingurita de ulei si un praf de sare pana se inmoaie. Adăugați puiul și prăjiți până când este opac. Adăugați bulionul de pui, coaja de lămâie și sucul și aduceți-l la foc mic. Se amestecă varza și se reduce focul la minim. Adăugați un capac și lăsați să fiarbă timp de 10 minute.
-
Pasul 2
Între timp, puneți cuscusul într-un castron cu puțin condiment și acoperiți doar cu apă clocotită, acoperiți și lăsați 5-10 minute până se absoarbe complet. Puneți cuscusul cu o furculiță, apoi lingurați în boluri și amestecați peste puiul și tocanita de varză. Se servește cu pene de lămâie.
Informatii nutritionale
- Kcals 429
- Gras 4.6g
- Saturează 1.1g
- Carbohidrați 45,8g
- Zaharuri 8.6g
- Fibră 7.3g
- Proteină 47.4g
- Sare 0,9g