Tipul bucătăriei:

Pui cu chimen, portocale și boia

Pui portocaliu cu chimen și boia

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • servește 4 persoane
  • Uşor

O modalitate estivală de servire a puiului, felul de mâncare inspirat din Sevilla al Sabrinei Ghayour solicită boia dulce afumată, semințe de chimen și portocale în trei moduri: suc, coajă și pene


Această rețetă de pui portocaliu a fost scrisă de Sabrina Ghayour, inspirată din călătoriile ei din Sevilla. Ea spune: “Această regiune a Spaniei, bogată în influență din stăpânirea maurilor, se simte atât de confortabilă și familiară în multe privințe. De la cuvinte arabe folosite local la arhitectura uimitoare a Alcázarului și plăci și modele populare în tot orașul. Mâncarea este spectaculoasă, iar influența maurului este foarte vie și bună pe meniurile din toată Sevilla, așa cum se vede în felul de mâncare pincho morunos, carne frigăruie marinată în condimente pământești, cum ar fi chimenul, curcuma și boia afumată. Puteți frigăruia aceste bucăți de pui odată gătite, deoarece de obicei mi se pare că le frământați în prealabil, ceea ce le face să le gătiți uniform, cam puțin. ”

Ingrediente

  • semințe de chimen 1 linguriță îngrămădită
  • piept de pui fără piele 4, tăiate în bucăți
  • boia dulce afumată 1 linguriță
  • turmeric măcinat 1 linguriță
  • usturoi 1 cuișor mare, zdrobit
  • portocale 1 mic sau ½ mare, zestrat și suc, plus pene de servit
  • ulei de masline 2 linguri

Metodă

  • Pasul 1

    Prajiti semintele de chimen intr-o tigaie uscata pana cand sunt parfumate apoi macinati pana la o pudra folosind un pistil si un mortar.

  • Pasul 2

    Puneți puiul într-un castron puțin adânc cu toate celelalte ingrediente, plus niște piper negru proaspăt măcinat. Aruncați marinata, apoi acoperiți și lăsați la temperatura camerei timp de 1 oră (sau în frigider peste noapte).

  • Pasul 3

    Încălziți o plită mare sau o tigaie la foc mediu-mare. Condimentați puiul cu generozitate cu sare, amestecați bine și apoi adăugați în tigaie fără a scutura orice exces de marinată. Lăsați 2-3 minute fără mișcare, să se înroșească și să se rumenească, apoi întoarceți bucățile de pui și gătiți încă 2-3 minute, până când sunt fierte – ar putea fi necesar să faceți acest lucru în două loturi. Frigăruie, dacă doriți, și serviți cu pene portocalii suplimentare pentru stoarcere.

Informatii nutritionale

  • Kcals 247
  • Gras 8.7g
  • Saturează 1.6g
  • Carbohidrați 1.5g
  • Zaharuri 1.1g
  • Fibră 0,6g
  • Proteină 40.5g
  • Sare 0,2g
.
#Pui #portocaliu #chimen #și #boia
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast