Tipul bucătăriei:
Quesadilla cu fasole neagră și dovlecei cu salsa de chipotle afumată
- serveste 4
- Uşor
Aceste quesadilla cu fasole neagră și dovlecei cu salsa chipotle afumată sunt vegetariene, gata în 30 de minute și sub 300 de calorii, făcându-le perfecte pentru o masă rapidă la mijlocul săptămânii
Ingrediente
- ceapă ½, tăiat în felii
- rosii 2, însămânțate și tăiate la jumătate
- usturoi 1 cuișoare, decojit
- ardei iute chipotle 1, înmuiat în apă fierbinte timp de 10 minute (sau 2 linguri de pastă de chipotle)
- dovleac 400 g, decojite și tăiate cubulețe
- fasole neagra 200 g dintr-o tavă, clătită și scursă
- chilli jalapeño 1, însămânțat și tăiat cubulețe
- cheddar 30 g, ras
- coriandru o grămadă, tocată mărunt
- lămâie verde ½, suc plus felii pentru a servi
- tortilla 4
Metodă
-
Pasul 1
Încinge o tigaie la foarte fierbinte. Se prăjește ceapa, roșiile și usturoiul până se carbonizează peste tot, apoi se pune într-un robot de bucătărie mic cu chipotle, se presează până se combină, apoi se condimentează bine.
-
Pasul 2
Puneți dovleacul într-un castron care poate fi gătit cu microunde cu un strop de apă, acoperiți cu folie alimentară și puneți-l la microunde timp de 10 minute până când se înmoaie cu adevărat. (Sau gătiți la abur până se înmoaie). Se pasează cu o furculiță și se asezonează. Adăugați fasolea neagră și pasați din nou, apoi adăugați jalapeño, cheddar, coriandru și lime. Împărțiți între cele 4 tortilla și întindeți pe jumătate din rondele. Îndoiți cealaltă jumătate peste și zdrobiți până se țin împreună. Se încălzește într-o tigaie uscată până devine aurie și crocantă, iar umplutura este fierbinte. Tăiați felii și serviți cu salsa, felii de lime și mai mult coriandru.
Informatii nutritionale
- Kcals 237
- Carbohidrați 38g
- Proteină 9.7g
- Gras 3.5g
- Sare 0,7g
- Saturate 1.7g
- Fibră 7.5g