Tipul bucătăriei:
Rigatoni cu ciuperci și ragu de vin roșu
- serveste 2
- Uşor
Cel mai bun fel de mâncare cu paste cu ciuperci – pentru o masă rece de seară la mijlocul săptămânii pentru doi. Un sos de ciuperci și vin roșu foarte savuros, care durează mai puțin de jumătate de oră pentru a se prepara, se aruncă în paste, alegeți rigatoni, astfel încât sosul să se agațe de crestele din tuburi. Se serveste cu o stropire de parmezan si o salata verde.
Ingrediente
- rigatoni 150 g
- unt 25 g
- ceapă 1, decojit și ras pe partea aspră a răzătoarei
- usturoi 1 cuișoare, zdrobită
- ciuperci de câmp sau portobello 250 g, feliate
- vin roșu 175 ml
- cimbru câteva crengute
- piure de tomate 1 lingura
- stoc de legume 200 ml
Metodă
-
Pasul 1
Gătiți pastele urmând instrucțiunile de pe pachet.
-
Pasul 2
Se incinge untul intr-o tigaie si se adauga ceapa si usturoiul, apoi se calesc 3 minute. Adăugați ciupercile și gătiți până se înmoaie și devin aurii, aproximativ 6-7 minute. Se adauga vinul, cimbrul, piureul de rosii si supa, apoi se fierbe 15 minute pana se ingroasa putin.
-
Pasul 3
Scurge pastele și amestecă cu sosul.
Informatii nutritionale
- Carbohidrați 64,7g
- Proteină 12.8g
- Gras 12.8g
- Sare 1.34g
- Fibră 5g