Tipul bucătăriei:
Risotto cu orez sălbatic și ciuperci cu usturoi fript
- serveste 4
- Uşor
Această rețetă de risotto cu orez sălbatic și ciuperci cu usturoi fript este vegetariană, cu puțin sare și zahăr și sub 500 de calorii, dar plină de aromă
Încercați acest risotto cu orez sălbatic și ciuperci, apoi verificați risotto-ul nostru vegetarian, risotto sănătos, lasagna vegetariană, musaca vegetariana și altele retete vegetariene.
Ingrediente
- usturoi 1 bec întreg
- ulei de masline
- eşalotă 4, tăiate mărunt
- vin alb 125 ml
- Camargue roșie sau amestec de orez sălbatic 300 g
- cimbru 2 crengute, frunze culese
- stoc de legume 2 litri, incalzit
- orez arborio 100 g
- ciuperci amestecate 200 g, curatate si feliate
- cremă fraîché cu conținut scăzut de grăsimi 2 linguri
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Tăiați partea superioară a bulbului de usturoi astfel încât majoritatea cățeilor să fie expuși. Se freacă cu 1 linguriță de ulei, se condimentează peste tot, se înfășoară strâns în folie și se pune cu partea tăiată în sus pe o tavă de copt. Se prăjește timp de 30-40 de minute până când usturoiul este foarte moale când îl presați.
-
Pasul 2
Se încălzește 1 linguriță de ulei într-o tigaie și se prăjește șalota până se înmoaie. Adăugați vinul și fierbeți până scade la jumătate, apoi amestecați amestecul de orez sălbatic și jumătate de cimbru. Adăugați 1/3 bulion o dată, amestecând des. După 20 de minute și aproximativ 2/3 din bulion a fost amestecat, adăugați arborio și gătiți încă 20 de minute sau până când orezul este fraged. Adăugați puțină apă dacă tot bulionul a fost absorbit, dar orezul nu este fiert.
-
Pasul 3
Prăjiți ciupercile în 1 linguriță de ulei timp de 5-10 minute până devin aurii și fragezi. Se condimentează și se adaugă frunzele de cimbru rămase.
-
Pasul 4
Amestecați ciupercile și crema fraîché prin risotto. Stoarceți cățeii de usturoi din piele și amestecați pentru a servi.
Informatii nutritionale
- Kcals 497
- Gras 7.5g
- Saturate 2.6g
- Carbohidrați 83g
- Zaharuri 6.3g
- Fibră 7.3g
- Proteină 15.6g
- Sare 1.3g