Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă de rubarbă înăbușită

Rubarbă înăbușită

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 2
  • Uşor

Rubarba înăbușită cu delicatețe este delicioasă servită cu iaurt sau terci pentru a începe ziua. Încercați să braconați rubarba în miere și portocală pentru un topper rapid și sănătos pentru micul dejun


Preparați această rubarbă simplă înăbușită pentru desert, apoi verificați compotul nostru de rubarbă, rubarba prăjită, crumblele de rubarbă și mai multe rețete de rubarbă.

Ingrediente

  • rubarbă 4-5 tulpini
  • zahăr tos auriu 2 linguri
  • miere curgătoare 2 linguri
  • portocale ½, suc

Metodă

  • Pasul 1

    Tăiați rubarba și clătiți-o în apă rece – lichidul care se lipește de tulpini este tot ceea ce ar trebui să aveți nevoie pentru a o găti perfect. Tăiați în bucăți de 10 cm și puneți într-o tigaie. Se presară cu zahăr.

  • Pasul 2

    Acoperiți și gătiți la foc mic timp de aproximativ 10 minute sau până când rubarba este fragedă, dar nu se desface. Testați introducând un cuțit ascuțit într-una dintre bucăți – ar trebui să alunece cu ușurință. Nu fi tentat să amestecați sau să înțepeți rubarba în timp ce se gătește sau se va transforma rapid în ciupercă, doar scuturați tigaia din când în când.

  • Pasul 3

    Luați de pe foc și folosiți o lingură cu fantă pentru a transfera cu grijă rubarba într-un vas mic de servire. Puneti tigaia pe foc si adaugati mierea si sucul de portocale. Aduceți la fiert și gătiți timp de 4-5 minute sau până devine siropos. Turnați peste rubarbă și mâncați sau răciți și răciți până când aveți nevoie de ea.

Informatii nutritionale

  • Kcals 116
  • Gras 0,1g
  • Carbohidrați 29.4g
  • Fibră 1.4g
  • Proteină 1.1g
  • Sare 0,01g
#Rubarbă #înăbușită
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *