Tipul bucătăriei:
Salată bulgară de grâu, feta și ierburi
- serveste 2
- Puțin efort
Ierburile proaspete, aromate, feta acidulată și roșiile cherry dulci fac din aceasta o salată delicioasă, rapidă și ușoară – perfectă pentru prânz sau o cină mai ușoară. De asemenea, face o garnitură grozavă la grătar.
Ingrediente
- grâu bulgar 150 g
- chimen măcinat 1½ linguriță
- feta 100 g
- roșii cherry 100 g, sferturi
- busuioc o mână de frunze
- arpagic tocat pentru a face 2 linguri
- ulei de măsline extra virgin
- lămâie verde ½
Metodă
-
Pasul 1
Puneți grâul bulgar într-un vas cu chimenul și acoperiți doar cu apă clocotită. Se lasa deoparte 10 minute pentru a se inmuia si absorbi lichidul. Scurgeți orice exces.
-
Pasul 2
Între timp, sfărâmă feta într-un castron cu roșiile și ierburile. Se adaugă la grâul bulgar și se amestecă. Împărțiți în 2 farfurii și stropiți cu puțin ulei și un strop de suc de lamaie.
Informatii nutritionale
- Kcals 441
- Gras 16.3g
- Saturate 7.1g
- Carbohidrați 61g
- Proteină 16.4g
#Salată #bulgară #grâu #feta #și #ierburi