Skip to content

Tipul bucătăriei:

Salată bulgară de grâu, feta și ierburi

Salată bulgară de grâu, feta și ierburi

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 2
  • Puțin efort

Ierburile proaspete, aromate, feta acidulată și roșiile cherry dulci fac din aceasta o salată delicioasă, rapidă și ușoară – perfectă pentru prânz sau o cină mai ușoară. De asemenea, face o garnitură grozavă la grătar.


Ingrediente

  • grâu bulgar 150 g
  • chimen măcinat 1½ linguriță
  • feta 100 g
  • roșii cherry 100 g, sferturi
  • busuioc o mână de frunze
  • arpagic tocat pentru a face 2 linguri
  • ulei de măsline extra virgin
  • lămâie verde ½

Metodă

  • Pasul 1

    Puneți grâul bulgar într-un vas cu chimenul și acoperiți doar cu apă clocotită. Se lasa deoparte 10 minute pentru a se inmuia si absorbi lichidul. Scurgeți orice exces.

  • Pasul 2

    Între timp, sfărâmă feta într-un castron cu roșiile și ierburile. Se adaugă la grâul bulgar și se amestecă. Împărțiți în 2 farfurii și stropiți cu puțin ulei și un strop de suc de lamaie.

Informatii nutritionale

  • Kcals 441
  • Gras 16.3g
  • Saturate 7.1g
  • Carbohidrați 61g
  • Proteină 16.4g
#Salată #bulgară #grâu #feta #și #ierburi
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *