Tipul bucătăriei:
Salată caldă de legume fripte, linte și orz
- serveste 4
- Puțin efort
Îmbunătățește-ți cinci pe zi cu această rețetă vegetariană. Făcut cu linte și orz perlat, este sățios, rapid și ușor, făcându-l perfect pentru după muncă. În plus, servește patru sau două cu resturi pentru un prânz la pachet.
Ingrediente
- arpacaș 100 g
- linte Puy 100 g
- dovleac 400 g, decojite și tăiate în bucăți mici
- ceapa rosie 1, tăiate în felii subțiri
- usturoi 2 cuișoare cu piele, învinețite
- ulei de masline
- dovlecei 2, tăiate în bucăți
- roșii cherry 200 g
- oțet de sherry 3 linguri
- pătrunjel ½ buchet mic, frunze culese
- feta Bloc de 200 g, maruntit
Metodă
-
Pasul 1
Gatiti orzul si lintea in tigai separate pana se inmoaie. Ambele vor dura aproximativ 20 de minute. Scurge foarte bine.
-
Pasul 2
Intre timp se incinge cuptorul la 220C/ventilator 200C/gaz 7. Puneti dovleceii si ceapa intr-o tava de copt. Se adauga usturoiul, 3 linguri ulei de masline si se condimenteaza bine apoi se intoarce totul in ulei. Se da la cuptor 10 minute apoi se adauga dovleceii, se amesteca si se da la cuptor inca 10 minute. Adăugați roșiile și continuați să gătiți încă 5 minute sau până încep să spargă.
-
Pasul 3
Scoateți tava de copt din cuptor și pescuiți usturoiul. Adăugați 3 linguri de oțet de sherry și lintea și orzul scurs. Amestecați totul, apoi puneți-le pe farfurii și acoperiți cu pătrunjel și feta.
Informatii nutritionale
- Kcals 452
- Gras 19.9g
- Carbohidrați 45.3g
- Fibră 7.5g
- Proteină 19.2g
- Sare 1.9g