Tipul bucătăriei:
Salata Cezar vegetariana
- serveste 4
- Uşor
Această salată crocantă de năut și varză caesar este o întorsătură grozavă sănătoasă a unui clasic. Puteți mânca și năut crocant ca gustare
Încercați salata Caesar crocantă de năut, apoi consultați salata Caesar ușoară, salata Caesar cu pui și salata Cezar vegană.
Ingrediente
- naut Tavă de 400 g, clătită și scursă
- ulei de masline
- praf de usturoi 1 lingura
- parmezan 2 linguri, ras fin
- varză 100 g, tulpini mari aruncate
COSIM CEZAR
- lămâie ½, suc
- parmezan ras pentru a face 2 linguri
- usturoi ½ cățel, zdrobit
- iaurt grecesc 2 linguri
- ulei de masline 2 lingurite
CEAPĂ MURATĂ RAPIDE
- otet de vin rosu 2 linguri
- ceapa rosie 1, feliate fin
Metodă
-
Pasul 1
Se incinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Se face ceapa murata turnand otetul peste ceapa, se adauga un praf de sare si se lasa la murat in timp ce faci salata.
-
Pasul 2
Se usucă năutul cu hârtie de bucătărie, se amestecă cu 1 linguriță ulei, pudră de usturoi, parmezan ras și se condimentează cu mult piper negru și puțină sare. Răsturnați pe o tavă de copt puțin adâncă și gătiți timp de 30-35 de minute până când devin aurii și crocanți. Puneți varza într-un castron mare, adăugați 1 lingură suc de lămâie și masați varza pentru a înmuia puțin frunzele.
-
Pasul 3
Pentru a face dressingul amestecați toate ingredientele cu sucul de lămâie rămas și niște condimente. Adăugați puțină apă în dressing pentru a-l face turnabil. Stropiți jumătate în varză și amestecați până când toate frunzele sunt acoperite. Împărțiți în două farfurii și adăugați în salată năutul crocant. Acoperiți cu ceapa murată și sosul rămas.
Informatii nutritionale
- Kcals 222
- Gras 11g
- Saturate 4.9g
- Carbohidrați 16.1g
- Zaharuri 3.6g
- Fibră 4.2g
- Proteină 12.5g
- Sare 0,3g