Tipul bucătăriei:
Salată de creveți scandi cu castraveți murați
- serveste 8
- Uşor
O salată gustoasă de creveți de inspirație scandinavă, care ar funcționa foarte bine ca starter pentru o cină festivă.
Ingrediente
- creveți mari gătiți decojiti 750g (aproximativ 5 de persoană)
- lămâie 1, suc
- lămâie verde 1, suc
- clementina sau satsuma 1, ulei de măsline cu suc
- sare de mare 1 lingura
- creson de salată o punnet
- smantana cuva de 300 ml
- pâine de secară prăjită sau pâine cu semințe a servi
- castravete 1 mic
- zahăr tos auriu 3 linguri
- otet de vin alb 3 linguri
- pudră de muştar englezesc 1 lingura
- șalotă 1, tocat foarte fin
Metodă
-
Pasul 1
Pentru a face murătura, curățați castraveții, apoi înjumătățiți pe lungime și scoateți semințele cu o linguriță și aruncați-le. Tăiați cubulețe în bucăți de 1 cm.
-
Pasul 2
Topiți zahărul tos în oțet cu pudra de muștar într-o tigaie mică pentru a face un lichid de murat.
-
Pasul 3
Puneți castraveții tăiați cubulețe și eșaloța într-un castron, turnați peste lichidul de murat și amestecați bine. Răciți până la nevoie.
-
Pasul 4
Puneți creveții într-un vas și adăugați sucul de citrice, 2 linguri de ulei și sare. Se lasă doar 10 minute, amestecând la jumătate.
-
Pasul 5
Scurgeți-l într-o sită așezată peste un bol, apoi împărțiți între 8 farfurii mici, stropind doar peste o strop de marinadă. Tăiați niște creson de salată deasupra și adăugați o lingură de castraveți murați și smântână. Serviți cu pâine prăjită de secară sau pâine.
Informatii nutritionale
- Kcals 202
- Carbohidrați 10g
- Proteină 16.5g
- Gras 10.6g
- Sare 2g
- Fibră 0,5g