Tipul bucătăriei:
Salata de dovlecei, mazare si anghinare cu pesto de fistic
- serveste 2
- Uşor
Această rețetă de salată de dovlecei, mazăre și anghinare cu pesto de fistic este vegană, cu conținut scăzut de calorii, fără gluten și gata în doar 20 de minute
*Această rețetă nu conține gluten conform standardelor din industrie
Ingrediente
- fistic decojit 2 linguri, prăjite
- busuioc o grămadă, frunze culese
- usturoi 1 cuișoare mic, zdrobit
- lămâie ½, cu coaja si zeama
- ulei de masline
- dovlecei 2, tuns
- mazăre proaspătă sau congelată (decongelat) 100g
- inimioare de anghinare 6 din borcan, feliate
- rucola sau frunze de salată
Metodă
-
Pasul 1
Pune jumătate din fistic, toate frunzele de busuioc, usturoiul, zeama de lămâie și coaja și amestecă într-un blender mic până la o pastă. Se adaugă 1 linguriță de ulei și se condimentează. Slăbiți cu mai multă zeamă de lămâie sau apă dacă aveți nevoie, pentru a face un pesto.
-
Pasul 2
Treceți dovleceii printr-un spiralizator sau curățați-le în benzi lungi și subțiri cu un curățător de legume, apoi tăiați-le în fâșii subțiri. Se pune intr-un bol cu mazarea, anghinarea si rucola. Tăiați fisticul rămas și adăugați-l în bol. Se toarnă peste pesto și se amestecă cu salata. Îngrămădiți pe farfurii.
Informatii nutritionale
- Kcals 277
- Gras 17.5g
- Saturate 2.2g
- Carbohidrați 13.2g
- Zaharuri 6.9g
- Fibră 9.9g
- Proteină 11.7g
- Sare 1.4g