Skip to content

Tipul bucătăriei:

3150

salată de dovlecei prăjiți cu dressing balsamic de soia

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

O cină vegetariană delicioasă, sănătoasă și satisfăcătoare de dovleac prăjiți și linte într-un dressing cu ardei iute de soia. Prăjirea dovleceilor concentrează și îndulcește aroma.


Ingrediente

  • dovleac 1 kg, decojiți și tăiați în cuburi de 2 cm
  • ulei de masline
  • linte Puy 100 g
  • rachetă 100 g
  • seminte de susan 1 lingurita, prajita
  • ceapa verde 6, feliate

dressing de soia

  • ulei de masline 5 linguri
  • oțet balsamic 3 linguri
  • sos de soia 1 lingura
  • ardei iute roșu 1, însămânțat și tocat
  • usturoi 1 cuișoare, tocat mărunt
  • miere curgătoare 1 lingura

Metodă

  • Pasul 1

    Se incinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Puneti dovleceii pe o tava de copt, stropiti cu 1 lingura ulei de masline si asezonati. Se prăjește timp de 20 de minute sau până când se înmoaie, scuturând tava de câteva ori pentru a nu se lipi.

  • Pasul 2

    Fierbeți lintea aproximativ 15 minute sau până al dente, apoi scurgeți-o.

  • Pasul 3

    Se amestecă ingredientele pentru dressing. Pune rucola într-un bol de servire puțin adânc și aranjează deasupra lintea și dovleceii. Turnați dressingul peste și deasupra cu semințe de susan și ceapă primăvară.

#salată #dovlecei #prăjiți #dressing #balsamic #soia
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *