Tipul bucătăriei:
salată de dovlecei prăjiți cu dressing balsamic de soia
- serveste 4
- Uşor
O cină vegetariană delicioasă, sănătoasă și satisfăcătoare de dovleac prăjiți și linte într-un dressing cu ardei iute de soia. Prăjirea dovleceilor concentrează și îndulcește aroma.
Ingrediente
- dovleac 1 kg, decojiți și tăiați în cuburi de 2 cm
- ulei de masline
- linte Puy 100 g
- rachetă 100 g
- seminte de susan 1 lingurita, prajita
- ceapa verde 6, feliate
dressing de soia
- ulei de masline 5 linguri
- oțet balsamic 3 linguri
- sos de soia 1 lingura
- ardei iute roșu 1, însămânțat și tocat
- usturoi 1 cuișoare, tocat mărunt
- miere curgătoare 1 lingura
Metodă
-
Pasul 1
Se incinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Puneti dovleceii pe o tava de copt, stropiti cu 1 lingura ulei de masline si asezonati. Se prăjește timp de 20 de minute sau până când se înmoaie, scuturând tava de câteva ori pentru a nu se lipi.
-
Pasul 2
Fierbeți lintea aproximativ 15 minute sau până al dente, apoi scurgeți-o.
-
Pasul 3
Se amestecă ingredientele pentru dressing. Pune rucola într-un bol de servire puțin adânc și aranjează deasupra lintea și dovleceii. Turnați dressingul peste și deasupra cu semințe de susan și ceapă primăvară.