Tipul bucătăriei:
Salată de fasole Cannellini cu roșii cherry fripte și chorizo
- serveste 2
- Uşor
Această salată de fasole cannellini rapidă și ușoară este plină de aromă și este gata în doar 30 de minute. Chorizo-ul face ca această salată să se simtă mai mult ca un răsfăț. Este perfect pentru prânz sau pentru o cină mai ușoară.
Ingrediente
- roșii cherry 250 g, tăiate la jumătate
- ulei de masline 2 linguri
- fasole cannellini 1 tavă de 400 g
- chorizo 50 g, feliate și tăiate în sferturi
- ceapa rosie 1 mic, taiat cubulete
- oțet de sherry 1 lingura
- Miere 1 lingura
- frunze de salata pungă de 50 g
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 180c/160c ventilator/gaz 4. Puneți roșiile pe o tavă de copt și stropiți cu puțin ulei. Se condimentează și se prăjește timp de 20 de minute și apoi se scoate.
-
Pasul 2
Scurgeți și clătiți fasolea. Pune într-un castron.
-
Pasul 3
Prăjiți chorizo-ul într-o tigaie antiaderentă până devine crocant, apoi scurgeți-l pe hârtie de bucătărie. Ștergeți tigaia și adăugați uleiul de măsline, ceapa și condimentele. Gatiti 5 minute, apoi adaugati otetul si reduceti la jumatate. Adăugați mierea și amestecați pentru a se emulsiona.
-
Pasul 4
Turnați dressingul cald peste fasole și amestecați. Adăugați chorizo-ul, roșiile și frunzele de salată și amestecați din nou. Împărțiți între 2 farfurii.
Informatii nutritionale
- Kcals 365
- Carbohidrați 35.5g
- Proteină 16g
- Gras 18.7g
- Sare 1,71g
- Fibră 8.6g