Tipul bucătăriei:
Salată de friptură, sfeclă roșie și sparanghel
- serveste 2
- Uşor
Friptura este întotdeauna un răsfăț pentru noi. Această salată de friptură cu sparanghel și sfeclă roșie este perfectă pentru o cină mai ușoară în timpul lunilor de vară. Are mai puțin de 300 de calorii pe porție și este gata în mai puțin de 30 de minute!
Ingrediente
- friptură de crupă 250g, grăsime complet tăiată
- sparanghel 6 sulițe, tăiate
- rachetă sălbatică 50 g
- sfeclă roșie fiartă 4 mici, tăiate felii
ÎMBRACȚIE
- crema de hrean 1 lingura
- cremă proaspătă cu jumătate de grăsime 2 linguri
- lămâie 1, suc și zestă
Metodă
-
Pasul 1
Încinge o tigaie antiaderentă și asezonează bine carnea. Se rumenește 3-4 minute pe fiecare parte (mai mult dacă este foarte groasă) și se lasă să se odihnească 10 minute. Se feliază subțire și se lasă deoparte.
-
Pasul 2
Albește sau grătar sulițele de sparanghel.
-
Pasul 3
Pentru a face dressingul, amestecați hreanul, crème fraîche și sucul de lămâie împreună cu condimentele.
-
Pasul 4
Asamblați farfuriile cu feliile de vită, sparanghelul, rucola și sfecla roșie și puneți dressingul peste fiecare. Presărați coaja de lămâie peste tot.
Informatii nutritionale
- Kcals 250
- Gras 8.6g
- Carbohidrați 11g
- Fibră 3.2g
- Proteină 32.8g
- Sare 0,58g