Tipul bucătăriei:
Salată de miel, portocale și sfeclă friptă
- serveste 4
- Puțin efort
Salata de miel este una dintre primele salate care apar și va fi din belșug în aprilie. Frunzele sale untoase sunt o folie perfectă pentru sfecla roșie pământoasă și portocala ascuțită din această salată.
Ingrediente
- sfeclă 4, dimensiunea unei mingi de golf
- ulei de masline
- semințe de chimen ½ linguriță
- salata de miel 100 g
- portocale 2, segmentat
- ceapa rosie ½, feliat
pansament
- ulei de masline 3 linguri
- otet de vin rosu 1 lingura
- suc de portocale 1 lingura
- mustar integral 2 lingurite
Metodă
-
Pasul 1
Se incinge cuptorul la 200c/ventilator 180c/gaz 6. Se pune sfecla in putin ulei de masline cu chimenul si se frige pana se inmoaie, aproximativ 40-50 de minute. Se răcește, se curăță și se taie în felii. Aranjați salata de miel, sfecla, bucățile de portocale și ceapa pe un platou. Se amestecă ingredientele pentru dressing și se toarnă peste.
#Salată #miel #portocale #și #sfeclă #friptă