Tipul bucătăriei:
Salată de portocale, pecan și canelini cu fenicul sotat și stafide aurii
- servește 6
- Uşor
Sabrina Ghayour, guru de gătit persan, știe să organizeze o petrecere. Asociați această salată zingy fără gluten, cu un conținut scăzut de calorii și alte rețete ușoare ale ei (cum ar fi pufurile ei de kofta de miel cu tahini și sos de roșii sau fritele de cod condimentate cu miere de harissa) pentru a crea o distribuire impresionantă
* Această rețetă este fără gluten conform standardelor din industrie
Ingrediente
- ulei de masline
- bulbii de fenicul 2 felii mari, sferturate și tăiate în felii grosiere de 1/2 cm
- portocale 4
- frunze de salată mixte 100g
- fasole cannellini 400g tablă, clătită și scursă
- nuci pecan 100g, prăjit
- stafide aurii 75g
- arpagic o grămadă mică, tocată aproximativ
ÎMBRĂCĂMINTE
- otet de vin rosu 2 linguri
- Miere 1 lingură, vezi notele de mai jos
- scorțișoară măcinată 1 linguriță
- piper roșu 1/2 linguriță (opțional)
- ulei de măsline extra virgin 1 lingură
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți puțin ulei într-o tigaie mare și prăjiți feliile de fenicul la foc mediu până sunt ușor înmuiate și marginile sunt maronii aurii. Scoateți din tigaie, condimentați și lăsați deoparte. Bateți toate ingredientele pentru pansament împreună cu 1 lingură de apă și câteva condimente.
-
Pasul 2
Curățați portocalele tăind un disc de coajă de sus și altul de jos pentru a crea suprafețe plane. Apoi, folosind un cuțit foarte ascuțit, glisați lama de sus în jos a portocalii în benzi și îndepărtați coaja și orice mușchi. Înjumătățiți portocala expusă, apoi tăiați-o în felii grosime grosime de centimetri.
-
Pasul 3
Aranjați frunzele amestecate pe un platou mare sau într-un castron de salată superficial. Apoi împrăștiați peste fasolea cannellini și aranjați bucățile de portocală și pecan. În cele din urmă, punctați cu fenicul, împrăștiați cu stafide și arpagic și stropiți peste pansament
Informatii nutritionale
- Kcals 282
- Gras 15g
- Saturează 1.4g
- Carbohidrați 27g
- Zaharuri 13.5g
- Fibră 7.5g
- Proteină 5.9g
- Sare 0,2g