Tipul bucătăriei:
Salată de porumb dulce cu fasole neagră și feta
- serveste 4
- Uşor
O salată rapidă și ușoară din felul principal. Încercați să prăjiți porumb pe știulete pentru cel mai bun contrast cu fasolea neagră și feta acidulată
Ingrediente
- coceni de porumb 2 mari, orice coajă îndepărtată
- tei 2, suc din ambele
- ulei de masline
- ardei iute roșu 1, fără sămânță și tocată mărunt
- semințe de chimen 1 lingura
- otet de vin alb 1 lingura
- coriandru ½ o grămadă mică, frunze aproximativ
- fasole neagra Tavă de 400 g, clătită și scursă
- ardei copți întregi 2 dintr-un borcan, tăiate cubulețe mari
- ceapa verde 5, feliate
- feta 125 g, sfărâmată grosier
- salata verde mica 1, frunzele separate
Metodă
-
Pasul 1
Se fierb stiuletii de porumb dulce in apa clocotita timp de 3 minute, apoi se scurg bine si se usuca cu hartie de bucatarie.
-
Pasul 2
Încinge cuptorul la 220°C/ventilator 200°C/gaz 7. Se amestecă coaja de lămâie, 1 lingură ulei și jumătate de ardei iute și chimen cu niște condimente. Stropiți peste știuleții de porumb într-o tavă mică de cuptor și coaceți timp de 12-15 minute, întorcându-le din când în când, până când începe să devină maro auriu și să se carbonizeze.
-
Pasul 3
Între timp, amestecați sucul de lămâie cu 1 lingură ulei, ardeiul iute rămas, oțetul și tulpinile de coriandru într-un castron de salată. Puneti fasolea, ardeii, ceapa primavara si feta si amestecati.
-
Pasul 4
Ridicați porumbul din cuptor și răciți un minut în timp ce împărțiți salata verde în 4 farfurii. Se amestecă majoritatea frunzelor de coriandru în salata de fasole și se împarte între frunze. Folosind un cuțit mare, puneți fiecare știulete pe capăt și tăiați sâmburii. Pune-le peste salate, împrăștiați-le cu frunzele de coriandru rezervate și serviți.
Informatii nutritionale
- Kcals 303
- Gras 14.4g
- Carbohidrați 25.8g
- Fibră 6.7g
- Proteină 14.3g
- Sare 1.2g