Tipul bucătăriei:

O farfurie de salată albă cu frunze de salată și crutoane

Salată de pui Caesar

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • servește 2
  • Uşor

Puteți adăuga la acest fel de mâncare un ou fiert încet, câteva fripturi de slănină crocante sau niște roșii uscate la soare, dacă doriți. Perfect pentru un prânz elegant sau ca starter la o sărbătoare de Ziua Îndrăgostiților


Încercați această salată Caesar de pui, apoi verificați salata noastră ușoară Caesar, salată sănătoasă Caesar de pui, salată Caesar vegană și mai multe rețete de salată Caesar.

Ingrediente

  • aluat sau înflorit 2 felii
  • ulei de masline 1 lingură
  • parmezan rase mărunt pentru a face 1 lingură, plus așchii de servit
  • hamsii maronii 8
  • Salate mici Gem 2, frunze separate
  • friptură de pui 100-150g, rupt în bucăți de mușcătură

ÎMBRĂCĂMINTE CESAR

  • gălbenuș de ou 1
  • usturoi ½ un cuișor mic
  • mustar Dijon 2 lingurițe
  • suc de lămâie 1 lingură
  • ulei ușor de măsline 100 ml
  • parmezan ras fin pentru a face 2 linguri

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți cuptorul la 200C / 180C ventilator / gaz 6. Rupeți sau tăiați pâinea în crutoane de dimensiuni mușcate și încingeți pe o tavă de copt, stropiți cu uleiul de măsline și condimentați cu piper negru crăpat. Aruncați bine și coaceți timp de 10 minute până când devin aurii și crocante. Presărați 1 lingură de parmezan ras și aruncați bine. Coaceți încă 2-3 minute până când brânza se topește pe crutoane. Se lasă la răcit câteva minute înainte de asamblare.

  • Pasul 2

    Între timp, puneți gălbenușul de ou, usturoiul, muștarul și sucul de lămâie într-un ulcior. Tocăm mărunt 2 hamsii și adăugăm în ulcior. Se condimentează ușor, apoi se amestecă cu un blender până se omogenizează. Adăugați încet uleiul cu motorul încă în funcțiune și amestecați până se îngroașă. Verificați dacă este condimentat, adăugând un pic de lămâie, muștar sau un strop de apă pentru a slăbi, dacă aveți nevoie. Se amestecă 2 linguri de parmezan ras.

  • Pasul 3

    Puneți salata și puiul într-un castron mare cu 4 linguri de pansament și aruncați totul până când sunt acoperite uniform și ușor, mai degrabă decât să fie udate în pansament – adăugați puțin mai mult pentru a acoperi frunzele, dacă aveți nevoie. Adăugați crutoanele și aruncați din nou scurt. Împărțiți între două farfurii, deasupra cu hamsii, bărbierit parmezan și încă o crăpătură de piper negru. Adăugați o păpușă suplimentară de dressing pentru a înmuia crutoanele, dacă doriți. Pansamentul rămas se va menține, răcit, timp de trei zile.

Informatii nutritionale

  • Kcals 517
  • Gras 35.2g
  • Saturează 7.7g
  • Carbohidrați 20.4g
  • Zaharuri 4.3g
  • Fibră 4.1g
  • Proteină 27.6g
  • Sare 2.8g
.
#Salată #pui #Caesar
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast