Tipul bucătăriei:
Salată de pui sumac și fasole verde
- serveste 2
- Uşor
Această salată de pui sumac și fasole verde este gata în doar 20 de minute și sub 300 de calorii, perfectă pentru o masă ușoară la mijlocul săptămânii
Ingrediente
- piept de pui fara piele 2
- ulei de masline
- sumac 2 linguri, plus un praf
- chimen măcinat 1 lingura
- fasole verde 200 g, tăiate
- ceapa rosie ½, feliate fin
- morcovi 2, decojite și tocate
- lămâie ½, suc
- mărar ½ buchet mic, tocat
- melasa de rodie 2 lingurite
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 220C/ventilator 200C/gaz 7. Freci pieptul de pui cu 1 linguriță ulei și asezonează. Amestecați 2 linguri de sumac cu chimenul și frecați puiul. Puneți pe o foaie de copt și coaceți timp de 15-20 de minute, până când puiul este gătit.
-
Pasul 2
Preparați dressingul amestecând ingredientele împreună cu 1 linguriță de ulei și niște condimente. Se fierbe fasolea verde în apă clocotită cu sare timp de 2 minute. Adăugați ceapa roșie în apa clocotită timp de 5 secunde, apoi răciți ambele în apă cu gheață. Scurgeți și uscați cu hârtie de bucătărie.
-
Pasul 3
Amestecați cea mai mare parte a dressingului cu fasolea albită, ceapa și morcovul și turnați pe două farfurii sau un platou. Se felie pieptul de pui și se adaugă în farfurii, cu lingura peste dressingul rămas și se împrăștie cu mai mult mărar și un praf mai mult sumac.
Informatii nutritionale
- Kcals 261
- Gras 5.8g
- Saturate 1g
- Carbohidrați 13.9g
- Fibră 9.1g
- Proteină 33.7g
- Sare 0,3g