Tipul bucătăriei:
Salată de varză cu dovlecei prăjiți, melasă de rodie și migdale
- serveste 2
- Uşor
Această salată de kale și dovlecei este ușoară, gata în 35 de minute, vegetariană și, cel mai bine, sub 300 de calorii. Este atât de plin de aromă de la dovleceii dulci și migdalele crocante, încât vei uita că ești virtuos.
Ingrediente
- dovleac 1 mic, însămânțat și tăiat în felii mici
- ulei de masline
- melasa de rodie
- varză 250 g, tulpini tari aruncate și tocate grosier
- migdale întregi 20 g, tocat
- lămâie ½, suc
- ceapa verde 2, feliate fin
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Se amestecă bucățile de dovleac cu 1 linguriță ulei, 1 linguriță melasă de rodie și se asezonează. Răsturnați pe o tavă de copt și prăjiți timp de 25 de minute până când se înmoaie și începe să devină auriu.
-
Pasul 2
Se fierbe varza varza in apa clocotita cu sare timp de 2 minute, se ridica in apa foarte rece pentru a opri gatirea, apoi se scurge bine si se usuca cu un prosop de bucatarie. Prăjiți migdalele într-o tigaie uscată până devin aurii, apoi tăiați grosier.
-
Pasul 3
Se amestecă 1 linguriță de ulei cu 1 linguriță melasă, sucul de lămâie și se asezonează. Se amestecă varza cu sos, se amestecă ceapa primăvară și se răspândește pe farfurii. Acoperiți cu dovleac și migdale mărunțite.
Informatii nutritionale
- Kcals 288
- Gras 10.1g
- Saturate 1g
- Carbohidrați 35.2g
- Fibră 6.3g
- Proteină 11g
- Sare 0,2g