Tipul bucătăriei:
Salată farro cu anghinare, dovlecei și lămâie
- serveste 2
- Uşor
Această rețetă de salată farro cu anghinare, dovlecei și lămâie este rapid și ușor de făcut, vegană și cu conținut scăzut de calorii, ceea ce o face excelentă pentru o masă la mijlocul săptămânii
Ingrediente
- farro sau spelt 100 g
- inimioare de anghinare 100 g dintr-un borcan, feliate
- dovlecel galben sau verde 1 mediu, decojit în fâșii subțiri cu un curățător de legume
ÎMBRACȚIE
- lămâie 2 linguri de suc, plus 2 felii
- otet de vin alb 1 lingura
- mentă tocat pentru a face 2 linguri, plus suplimentar pentru a servi
- mustar Dijon 1 lingura
- ulei de masline 1 lingura
Metodă
-
Pasul 1
Gatiti farro-ul in apa clocotita cu sare cu una dintre felii de lamaie timp de 20-30 de minute, pana cand boabele sunt fragede, dar inca au muscatura. Scurgeți, aruncați lămâia și lăsați farro-ul în tigaie să se țină cald. Bateți ingredientele pentru dressing cu niște condimente. Pune în farro, împreună cu anghinare și dovlecei. Se amestecă totul și se stoarce peste cealaltă felie de lămâie. Puneți în boluri și presărați mai multă mentă pentru a servi.
Informatii nutritionale
- Kcals 249
- Gras 5.2g
- Saturate 0,7g
- Carbohidrați 38,5g
- Zaharuri 2.5g
- Fibră 7.4g
- Proteină 8.5g
- Sare 1.5g
#Salată #farro #anghinare #dovlecei #și #lămâie