Skip to content

Fara gluten

Tipul bucătăriei:

salată grecească

salată grecească

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4 persoane
  • Uşor

Stăpânește acest clasic absolut și nu vei lipsi niciodată de un prânz delicios. Cheia unei arome grecești autentice este o mulțime de oregano și oțet de vin roșu


Aruncați împreună această rețetă clasică de salată grecească, apoi verificați mai multe rețete grecești. Pentru mai multă inspirație pentru salată, încercați salata noastră de niçoise, salată nouă de cartofi și salată de pui mediteraneană.

Ingrediente

  • castravete 1
  • ceapa rosie ½ mic, feliat subțire
  • roșii de viță de vie 4, tăiate în bucăți
  • măsline kalamata 20, fără sâmburi
  • ulei de masline 3 linguri
  • otet de vin rosu 1 linguriță
  • feta 100g, sfărâmat
  • oregano uscat câteva ciupituri
  • pâine crustă a servi (opțional)

Metodă

  • Pasul 1

    Tăiați castraveții în jumătate pe lungime, răzuiați semințele, apoi tăiați-le în felii groase.

  • Pasul 2

    Puneți feliile de castraveți într-un castron mare de mică adâncime, cu ceapa, roșiile și măslinele. Bateți împreună uleiul și oțetul și condimentați. Se toarnă cel mai mult peste salată și se aruncă ușor. Adăugați feta, stropiți peste restul pansamentului, apoi presărați oregano. Serviți cu pâine crustă, dacă doriți.

Informatii nutritionale

  • Kcals 188
  • Gras 15.8g
  • Saturează 4.9g
  • Carbohidrați 5g
  • Zaharuri 4.8g
  • Fibră 2.5g
  • Proteină 5.5g
  • Sare 1.1g
.
#salată #grecească
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *