Tipul bucătăriei:
Salată Kale Waldorf cu sos de zară
- serveste 8
- Uşor
Această salată de kale waldorf cu sos de zară este o actualizare inteligentă a unui clasic și cu o cantitate bună de sos crocant și acidulat, este o garnitură cu adevărat utilă.
Ingrediente
- varză creață 200 g
- lămâie 1, suc
- sare de mare 1 lingura
- țelină 3 tulpini, decojite cu un curățător de cartofi și tăiate în bucăți diagonale
- mere roșii 2, tăiați în felii subțiri
- struguri verzi fără semințe 150 g, tăiate la jumătate
- nuci pecan 50 g, prăjită
- zer 125 ml
- iaurt grecesc 3 linguri
- usturoi 1 cuișoare, zdrobită
- otet de vin alb 1 lingura
- pătrunjel tocat fin, pentru a face 1 lingura
Metodă
-
Pasul 1
Scoateți frunzele de varză și aruncați tulpinile dure. Se spală foarte bine, apoi se usucă într-un prosop curat sau cu sul de bucătărie. Pune varza intr-un castron cu sucul de lamaie si 1 lingurita sare de mare. Folosind mâinile, frecați lămâia și sarea în frunze (acest lucru va ajuta să înmoaie varza).
-
Pasul 2
Adăugați țelina, merele și strugurii și amestecați totul împreună, apoi lăsați timp de 10 minute în timp ce pregătiți toate celelalte ingrediente.
-
Pasul 3
Se amestecă ingredientele pentru dressing și se condimentează. Adăugați în castronul cu kale și aruncați din nou. Puneți salata pe un platou, puneți deasupra nuci pecan și serviți.
Informatii nutritionale
- Kcals 117
- Gras 6.6g
- Saturate 1.6g
- Carbohidrați 10.2g
- Fibră 1.6g
- Proteină 3.4g
- Sare 0,7g