Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de salata Sabich cu vinete si oua la gratar.  Placat pe o farfurie de servire, albastru baby, pe o placă de lemn albastră

Salata sabich de vinete la gratar

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Uşor

Sabich este un sandviș israelian de pita umplut cu vinete prăjite și ouă fierte tari. Salata noastră sabich de vinete la grătar este o întorsătură la aceasta cu grâu bulgar și iaurt grecesc. Serviți cu pita caldă sau pâine


Încercați această salată sabich de vinete la grătar, apoi consultați mai multe rețete de vinete, precum sabich-ul nostru cu tahini verde.

Ingrediente

  • grâu bulgar 200 g
  • ouă 6
  • ouă de prepeliță 12
  • vinete 2 medii
  • ulei de masline
  • sumac 1 lingura
  • ceapa rosie 1, tăiate mărunt
  • țelină 2 bețe, tăiate cubulețe
  • castravete libanez 1 (sau jumătate de castravete obișnuit), mărunțit și tăiat cubulețe
  • roșii prune 200 g, fără semințe și tăiate cubulețe
  • mentă sau coriandru sau pătrunjel cu frunze plate câte o grămadă mică din fiecare, tocată
  • lămâi 2, cu coaja si zeama
  • tahini 2 linguri
  • iaurt grecesc 250 g
  • seminte de susan prajite 2 linguri
  • pâine plate a servi, încălzit

Metodă

  • Pasul 1

    Fierbeți fierbătorul și turnați grâul bulgar într-un castron cu niște condimente. Se toarnă peste apă clocotită cât să se acopere, se acoperă cu folie alimentară și se lasă în timp ce pregătești restul.

  • Pasul 2

    Așezați ouăle de găină într-o tigaie mare cu suficientă apă rece pentru a le acoperi. Se aduce la fierbere, apoi se fierbe și se fierbe timp de 6 minute. Scoateți din tigaie, apoi puneți ouăle de prepeliță și fierbeți timp de 3 minute. Puneți toate ouăle sub apă rece și, când sunt suficient de reci, îndepărtați coaja. Tăiați grosime ouăle de găină și înjumătățiți prepelițele.

  • Pasul 3

    Încinge o grătar sau o tigaie. Tăiați vinetele în felii de 1 cm pe lungime și puneți-le pe grătar, periând feliile cu 2 linguri de ulei, până se carbonizează și se înmoaie. Cand vinetele sunt gata, se presara sumac si se asezoneaza.

  • Pasul 4

    Amestecați ceapa, țelina, castraveții și roșiile prin grâul bulgar cu menta, coriandru și cea mai mare parte din pătrunjel, plus 2 linguri de ulei, coaja și zeama de la 1 lămâie. Sezon. Tăiați vinetele în jumătate pe lungime și amestecați-le prin salată.

  • Pasul 5

    Se amestecă sucul de lămâie rămas cu pasta de tahini, iaurtul și semințele de susan – păstrând câteva pentru a le stropi deasupra. Adăugați 1 lingură de apă pentru a obține dressingul la o consistență de lingură.

  • Pasul 6

    Puneți salata și ouăle pe un platou. Adăugați un castron cu iaurt, niște turte încălzite și presărați cu pătrunjel și semințele de susan.

Informatii nutritionale

  • Kcals 470
  • Gras 26.4g
  • Saturate 7.1g
  • Proteină 19.7g
  • Sare 0,4g
.
#Salata #sabich #vinete #gratar
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *