Tipul bucătăriei:
Salată siciliană de fenicul și portocale
- serveste 4
- Uşor
O salată crocantă de fenicul italian cu un dressing de citrice. Serviți ca atare sau adăugați fâșii de pește afumat pentru un simplu prânz de vară sau un aperitiv pentru 4.
https://youtube.com/watch?v=Pv3AWnJrjks%26hl%3Den%26fs%3D1
Ingrediente
- bulbi de fenicul 2 mari (aproximativ 700 g)
- portocale dulci 3
- ulei de măsline extra virgin 6 linguri
- suc de lămâie 2 linguri
- ceapa verde 3, feliate
- file de kipper, 1, tăiat în fâșii mici (opțional)
Metodă
-
Pasul 1
Tăiați bulbii și tulpinile de fenicul în felii subțiri. Puneți într-un castron de servire puțin adânc. tăiați coaja și sâmburele portocalele cu un cuțit ascuțit. Tăiați în rondele subțiri. Se amestecă în fenicul, adăugând orice suc de la portocale.
-
Pasul 2
Se amestecă uleiul și sucul de lămâie împreună. Asezonați cu sare și piper, folosind mai puțină sare dacă aveți de gând să adăugați kipper. Se imbraca salata, amestecand bine.
-
Pasul 3
Presarati ceapa primavara peste salata si ungeti cu bucatele de kipper (daca folositi) inainte de servire.
Informatii nutritionale
- Kcals 231
- Carbohidrați 17g
- Proteină 3.5g
- Gras 17g
- Sare 0,07g
- Saturate 2.3g
- Fibră 7g