Tipul bucătăriei:
Salată thailandeză de pui tocată
- serveste 4
- Uşor
Salata thailandeză de pui este un fel de mâncare vibrantă, plină de gust, care folosește ierburi proaspete, sos de pește și suc de lămâie ca dressing pentru a face un prânz sau o cină ușoară, plină de aromă, dar săracă în calorii. În prezent, puteți obține majoritatea ingredientelor thailandeze din această rețetă la orice supermarket bun
Ingrediente
- pui tocat 400 g (cumpărați fileuri de pulpă de pui tocate sau zdrobiți într-un robot de bucătărie)
- supă de pui 100 ml
- rădăcină de ghimbir o bucată de mărimea degetului mare, rasă
- usturoi 2 cuișoare, tăiate mărunt
- iarba de lamaie 1 tulpină, tocată mărunt
- ardei iute roșu 2, tocate fin
- sos de pește 2 linguri
- suc de lămâie 3 linguri
- frunze de mentă și coriandru câte o mână mică din fiecare
- Frunze de salată verde Little Gem și bastoane de castraveți a servi
Metodă
-
Pasul 1
Gatiti puiul in supa intr-o tigaie pana devine alb si supa se evapora. Adăugați ghimbirul, usturoiul, iarba de lămâie și ardeiul iute și continuați să gătiți încă 3 minute.
-
Pasul 2
Luați focul și adăugați sosul de pește și sucul de lămâie. Se amestecă ierburile și se servește cu frunze de salată verde și bastoane de castraveți.
Informatii nutritionale
- Kcals 128
- Gras 3.1g
- Saturate 1.1g
- Carbohidrați 1.9g
- Fibră 0,2g
- Proteină 23.3g
- Sare 1,83g
#Salată #thailandeză #pui #tocată