Tipul bucătăriei:
Scoici cu sos de plante vietnameze
- servește 2 ca starter
- Uşor
Aceste scoici la grătar sunt foarte ușor de făcut, sărace în calorii și arată impresionant. Servită cu un sos de ierburi vietnamez vibrant, această rețetă este proaspătă și un excelent starter pentru 2
* Această rețetă este fără gluten conform standardelor din industrie
Ingrediente
- scoici 4 mari, curățate (păstrați cojile)
- ardei iute roșu 1/2, tocat mărunt
- ulei vegetal
SOS DE IERBĂ
- coriandru o grămadă mică, frunze culese
- mentă o grămadă mică, frunze culese
- ghimbir 1/2 o bucată de mărimea degetului mare, ras fin
- usturoi 1/2 cuișor, ras fin
- ceapa de primăvară 1, tocat
- sos de pește 1 lingură
- lămâie verde 1, zestrat și suc
- zahăr de palmier sau zahăr brun moale 1 lingură
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți un grătar sau un grătar până la mediu-înalt. Puneți fiecare scoică în jumătatea rotunjită a unei cochilii curate, presărați cu ardei iute, condimentați și stropiți cu puțin ulei.
-
Pasul 2
Puneți-vă la grătar sau sub grătar timp de 5-10 minute până când este ușor carbonizat.
-
Pasul 3
Puneți toate ingredientele sosului de ierburi într-un robot de bucătărie, împreună cu 1-2 linguri de apă și suflă.
-
Pasul 4
Folosind o pereche de clești, ridicați cu grijă cojile de scoici de pe grătar sau de sub grătar și lingura peste sosul de ierburi.
-
Pasul 5
Serviți imediat.
Informatii nutritionale
- Kcals 118
- Gras 5g
- Saturează 0,4g
- Carbohidrați 11.2g
- Zaharuri 8.4g
- Fibră 0,6g
- Proteină 7g
- Sare 2g