Tipul bucătăriei:
Somon afumat și ou de prepeliță caesar
- serveste 2
- Puțin efort
Tuturor ne-a plăcut somonul afumat, vine vremea Crăciunului. Încearcă-l într-o salată, cu ou de prepeliță caesar și capere… exact lucrul pentru un prânz ușor. Această rețetă a fost inspirată de The Fish People Cafe din Glasgow.
Încercați salata noastră caesar cu somon afumat și ouă de prepeliță, apoi consultați rețeta noastră ușoară de salată caesar.
Ingrediente
- oua de prepelita 9
- aluat 1 felie groasă, tăiată cuburi
- ulei de masline
- salata verde mica 1
- frunze amestecate o mână
- somon afumat 150 g, rupte
- capere 1 lingură, clătită
- arpagic 1⁄2 o grămadă mică, tăiată
- usturoi 1⁄2 cățel, zdrobit
- hamsii 2
- parmezan 25 g, ras fin
- iaurt grecesc 1 lingura
- ulei de masline 2 linguri
- lămâie 1⁄2, suc
Metodă
-
Pasul 1
Se incinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Se da in clocot o cratita cu apa, se adauga ouale de prepelita si se fierb 3 minute, apoi se scurg si se pun in apa rece pentru a opri fierberea.
-
Pasul 2
Se amestecă cuburile de aluat cu 2 linguri de ulei de măsline și niște condimente pe o tavă, se pun la cuptor și se coace timp de 8-10 minute sau până devin aurii și crocante.
-
Pasul 3
Puneți cățelul de usturoi zdrobit și ansoa într-un mojar și zdrobiți împreună cu un pistil. Adaugam parmezanul, iaurtul, uleiul de masline si zeama de lamaie si amestecam cu putin piper. Curățați și tăiați în jumătate ouăle de prepeliță.
Separați frunzele Little Gem și rupeți-le grosier, apoi puneți-le pe un platou cu celelalte frunze, ouă de prepeliță, crutoane de aluat, somon afumat, capere și arpagic. Se pune peste dressing și se amestecă ușor
Informatii nutritionale
- Kcals 450
- Gras 27.7g
- Carbohidrați 15g
- Fibră 2.3g
- Proteină 34.5g
- Sare 4.3g