Tipul bucătăriei:
Spaghete de sardină
- servește 2
- Uşor
Sardinele conservate sunt o sursă excelentă de proteine, acizi grași omega-3 și uleiuri esențiale. Lasă-i să strălucească în acest fel de mâncare rapidă și ușoară de spaghete din Sardinia
Încercați pastele noastre de sardină, apoi verificați-le spaghete bolognese, spaghetti alle vongole, sparanghel și paste de hamsie și mai delicioase rețete de spaghete.
Ingrediente
- sultane sau stafide 30g
- oțet de sherry 1 lingură
- ulei de masline 1 lingură
- ceapa rosie ½, feliat subțire
- usturoi 2 cuișoare mari, feliate subțire
- boia afumată ½ linguriță
- fulgi de chilli uscat un ciupitor mare
- spaghete 180g
- nuci de pin 1 lingură, prăjită
- sardine 120g tablă, scursă
- capere 1 lingură
- rachetă o mână
- parmezan 25g, ras fin
Metodă
-
Pasul 1
Se toarnă 50 ml apă tocmai fiartă peste sultane într-un castron, împreună cu oțetul de sherry, și se lasă să se aglomereze până este nevoie.
-
Pasul 2
Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie la foc mediu și gătiți ceapa roșie cu un vârf de sare timp de 5 minute până se înmoaie și începe să se caramelizeze. Adăugați usturoiul, boia afumată și fulgii de chilli și fierbeți timp de 2 minute.
-
Pasul 3
Gatiti spaghetele intr-o tigaie mare cu apa clocotita usor sarata urmand instructiunile ambalajului.
-
Pasul 4
Adăugați pinii, sardinele, caperele și sultanele, împreună cu lichidul de înmuiere, în tigaie, dați focul la minim și lăsați-l să se încălzească, spărgând sardinele în bucăți groase cu spatele unei linguri.
-
Pasul 5
Adăugați racheta în tigaie, opriți focul, apoi folosiți clești pentru a ridica spaghetele din apă și adăugați-o, împreună cu puțină apă de gătit, în tigaie. Aruncați până se combină bine, apoi împărțiți între boluri și acoperiți cu parmezanul și o crăpătură bună de piper negru.
Informatii nutritionale
- Kcals 645
- Gras 22.1g
- Saturează 5.2g
- Carbohidrați 80.3g
- Zaharuri 14.4g
- Fibră 6.1g
- Proteină 28.2g
- Sare 1g