Skip to content

Tipul bucătăriei:

Spaghete de sardină

Spaghete de sardină

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 2
  • Uşor

Sardinele conservate sunt o sursă excelentă de proteine, acizi grași omega-3 și uleiuri esențiale. Lasă-i să strălucească în acest fel de mâncare rapidă și ușoară de spaghete din Sardinia


Încercați pastele noastre de sardină, apoi verificați-le spaghete bolognese, spaghetti alle vongole, sparanghel și paste de hamsie și mai delicioase rețete de spaghete.

Ingrediente

  • sultane sau stafide 30g
  • oțet de sherry 1 lingură
  • ulei de masline 1 lingură
  • ceapa rosie ½, feliat subțire
  • usturoi 2 cuișoare mari, feliate subțire
  • boia afumată ½ linguriță
  • fulgi de chilli uscat un ciupitor mare
  • spaghete 180g
  • nuci de pin 1 lingură, prăjită
  • sardine 120g tablă, scursă
  • capere 1 lingură
  • rachetă o mână
  • parmezan 25g, ras fin

Metodă

  • Pasul 1

    Se toarnă 50 ml apă tocmai fiartă peste sultane într-un castron, împreună cu oțetul de sherry, și se lasă să se aglomereze până este nevoie.

  • Pasul 2

    Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie la foc mediu și gătiți ceapa roșie cu un vârf de sare timp de 5 minute până se înmoaie și începe să se caramelizeze. Adăugați usturoiul, boia afumată și fulgii de chilli și fierbeți timp de 2 minute.

  • Pasul 3

    Gatiti spaghetele intr-o tigaie mare cu apa clocotita usor sarata urmand instructiunile ambalajului.

  • Pasul 4

    Adăugați pinii, sardinele, caperele și sultanele, împreună cu lichidul de înmuiere, în tigaie, dați focul la minim și lăsați-l să se încălzească, spărgând sardinele în bucăți groase cu spatele unei linguri.

  • Pasul 5

    Adăugați racheta în tigaie, opriți focul, apoi folosiți clești pentru a ridica spaghetele din apă și adăugați-o, împreună cu puțină apă de gătit, în tigaie. Aruncați până se combină bine, apoi împărțiți între boluri și acoperiți cu parmezanul și o crăpătură bună de piper negru.

Informatii nutritionale

  • Kcals 645
  • Gras 22.1g
  • Saturează 5.2g
  • Carbohidrați 80.3g
  • Zaharuri 14.4g
  • Fibră 6.1g
  • Proteină 28.2g
  • Sare 1g
.
#Spaghete #sardină
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *